Frost

Frozen:
Kungariket Arendelles prinsessor Elsa och Anna har länge levt i isolering för att Elsa som barn inte kunde kontrollera sin ismagi. Men när deras föräldrar dör och Elsa kröns till drottning förlorar hon kontrollen igen och råkar frysa hela kungariket. Hon flyr mot bergen efter att ha sett folkets reaktion och Anna måste nu hitta henne och övertyga henne om att låta sommaren komma tillbaka. Till sin hjälp har hon Kristoff, hans ren Sven och snögubben Olaf
 
 
BETYG och RECENSION:
FROST (originaltitel: FROZEN) är den 52:e klassiska Disneyfilmen där vi kastas in ett iskallt äventyr som är fyllt av musik, skratt, lite romantik och en del faror då Anna, som tillsammans med Kristoff, renen Sven och snögubben Olaf försöker få sin syster och tillika isdrottningen Elsa att dra tillbaka den vintertid som hon orsakat. Trots att jag inte uppskattar all den sång som finns i filmen så finner jag den ändå underhållande, söt och charmig, och trots kylan så är filmens handling både varm och go.
 

Anna, Olaf, Kristoff och Sven beger sig mot is-slottet där Elsa nu mera bor
 
Ja, FROST är en musikal där karaktärerna tar ton så fort de får chansen och vi möts inte bara av de klassiska sångnumren som finns i så gott som alla Disneyfilmer, utan här sjungs även en del dialoger fram. Eftersom jag inte tycker om musikaler så är detta något som jag anser vara aningen störande och även irriterade, men storyn är ändå så pass söt att jag överlever vrålet. Handlingen i sig är dessutom något mörk samtidigt som den är fylld av kärlek och detta är något som jag kan tycka är uppfriskande, plus att animationen är toppklass.
 

Det dyker upp en del faror på vägen
 
I den engelska originalversionen lånar Kristen Bell ut sin röst till huvudkaraktären Anna och hennes tonläge passar perfekt in på karaktären. Och i rollen som isdrottningen Elas hör vi Idina Menzel's röst medan Jonathan Groff lånar ut sin röst till ishuggaren Kristoff, Josh Gad ger ljud åt snögubben Olaf och Santino Fontana sätter ton på Hans som är Annas plötsligt blivande man.
 

Isdrottningen Elsa blir lätt arg, vilket har konsekvenser.  
 
FROST bjuder på ett händelserikt äventyr som passar både vuxna och barn men eftersom filmen är fylla av både spänning, äventyr och romantik så är den kanske rent av gjord för de något större barnen. Filmen har förövrigt en åldersgräns på 7 år och den bör respekteras, inte för att filmen är otäck utan för att det lätt kan blir lite för mycket handling för de mindre barnen. Trots detta så lär de små nog ändå skratta år Olaf och de andra karaktärerna men de lär inte hänga med i handlingen. Så ja, FROST må vara gjord för de något äldre barnen men även för oss vuxna och hade detta inte varit en musikal så hade jag dessutom tyckt mycket bättre om filmen, men den duger gott och väl precis som den är.
 

Anna må vara förlovad med främlingen Hans men det stoppar inte gnistorna från att uppstå mellan henne och Kristoff.
 
 ©Disney
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Frozen.
Svensk titel: Frost.
Filmen är inspirerad av historian: The Snow Queen, av Hans Christian Andersen.
Tagline: - .
Genre: Animerad Familjefilm, Fantasy, Komedi, Musikal, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Santino Fontana, Alan Tudyk m.fl.
Regissörer: Chris Buck och Jennifer Lee.
Filmmanus: Jennifer Lee.
Speltid: 102 min (Blu-ray).
Originalspråk: Engelska, Isländska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år
Premiärår: 2013.
Sv. Biopremiär: 31 Januari 2014.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-rayrelease: 2 Juni 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Biovisad kortfilm: "Get A Horse" .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray och Blu-ray 3D): Biovisad kortfilm “Get a Horse” • Så skapades Frost • Upptinad: Disneys resa från Hans Christian Andersen till Frost • Så gjordes Frost • Borttagna scener med kommentarer från regissörerna Chris Buck och Jennifer Lee • “Let it go” Musikvideo.
 

 
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: