Kick-Ass (2010)

Photobucket
Kick-Ass (Action/Komedi):
Dave är den som inte syns när han går genom skolans korridorer och som har ett stort intresse för serietidningar och superhjältar. Men varför ska man stanna vid att bara ha ett intresse när man kan ta steget längre och bli en utav hjältarna? Så därför köper Dave sig en dräkt och bestämmer sig för att rädda stadens gator ifrån brottslingar. Han lyckas till och med göra ett namn av sig själv men märker snart att han inte är den enda som har fått för sig att bli en superhjälte.
 
 
FILMEN FÅR: 
Kick-Ass är egentligen en typisk "superhjälte" film som jag inte skulle kunna tycka om eftersom vi här möter ett gäng nollor som får för sig att de kan förändra välden genom att klä ut sig och leka hjältar, utan att ha några superkrafter. Jag stör mig nämligen på såna här karaktärer, karaktärer som t.ex Batman och nu Kick-Ass, Big Daddy, Hit-Girl och Red Mist. Vill säga vanliga människor som tror att de kan nytta genom att hoppar i trikådräkten och som tror att de är något extra.
 
Photobucket
"Man kanske skulle testa på livet som en superhjälte", tänker Dave.
 
Men mot all förmodan så är faktiskt inte fallet så med Kick-Ass utan jag tycker snarare att den råkar vara en rätt så rolig liten film som kommer undan med sina svaga och fejkade hjältar. Men Kick-Ass är långt ifrån en riktig superhjältefilm och är det nu så att du vill uppleva en riktig superhjälte känsla så få jag be dig att kolla in filmer som X-Men, Iron Man, Spider-Man eller något liknande. För hur gärna jag än vill så blir Kick-Ass, aka Dave (Aaron Johnson), ingen superhjälte i mina ögon utan snarare bara en patetisk liten människa som saknar ett normalt liv. Han tar steget lite för långt och stjälper mer än vad han hjälper men det är även detta som gör filmen lite rolig.
 
Photobucket
"Jag är en visst en superhjälte, så det så".
 
Som om det inte är nog med att jag ändå uppskattar Dave trots alla hans dumheter så faller jag även pladask för en liten snorunge i form av Hit-Girl, aka Mindy (Chloë Grace Moretz), och detta är något som chokar mig en aning. Jag tycker inte om barn i filmer men det är något speciellt med denna lilla tjejen som lockar mig, plus att hon svär som en borstbindare. Hon tycks vara mer vuxen än någon annan karaktär i filmen och hon är även den som har en tendens till att blir en riktig hjälte någon gång i framtiden. Men självklart finns det stunder då jag stör mig på hennes lillgamla sätt att uppföra sig på.
 
Photobucket
Hit-Girl är en av de få med potential.
 
Nicolas Cage, som vi ser i rollen som Big Daddy aka Damon, tillhör även en av dom som hjälper till att lyfta filmen genom att vara något av en nörd och en hjälte på en och samma gång. Även om jag stör mig på att hans karaktär väljer att klä ut sig till något som liknar Batman så ser jag även här en charm som påminde lite om karaktären Sheldon i The Big Bang Theory och kanske är det därför som jag diggade hans karaktär lite extra. Nu är visserligen Nicolas Cage lika stel som vanligt när det kommer till att skådespela men han kommer ändå undan med det och ger oss en karaktär som i alla fall jag kan tycka om.
 
Photobucket
"I'm Batman! I mean Big Daddy..."
 
Kick-Ass må ha många brister men minst lika många element som tilltalar mig och just därför kommer filmen undan med att vara en superhjälte film utan superkrafter. Karaktärernas val av dräkter faller mig kanske inte heller i smaken utan jag tycker bara att de alla ser dumma ut, men det är ändå något med det som gör filmen lite charmig och tilltalande. Så Kick-Ass, med sina så kallade hjältar, gör det omöjliga och lyckas fånga mitt intresse.