Rings (2017)

Rings (Drama, Skräck): 
Collegeprofessorn Gabriel kommer över en VHS-bandspelar som innehåller det mystiska videobandet som sägs döda alla som sett klippet efter sju dagar. Nu måste han, studenten Holt och hans flickvän Julia försöka bryta förbannelsen och bekämpa Samara innan det är försent.
 
 
BETYG och RECENSION:
Rings är den tredje filmen ut i The Ring franchisen och en liten eftersläntrare som kom ut hela 12 år efter The Ring Two. Det skräckinjagande videobandet har varit utom räckhåll i flera år men nu är det återfunnet och snart har det blivit digitalt. Utseendemässigt så har Rings fått sig ett ansiktsluft med bättre CGI-effekter men innehåller är dessvärre detsamma vilket gör att filmen inte känns ny och unik.
 

Collegeprofessor Gabriel (Johnny Galecki) köper en gammal VHS-spelar som innehåller ett mystiskt videoband
 
I Rings så har spelreglerna ännu en gång kastats om och därför avviker också filmen något litet från sina två föregångare, men vid sidan om det så är allt sig likt. Historien är ungefär densamma och miljöerna och atmosfären går i samma stuk som innan, men vi möter här nya karaktärer då de gamla har försvunnit. Dock jagar man fortfarande sanningen om Samara (Bonnie Morgan) i hopp om att kunna bryta förbannelsen och vi får återigen höra hennes historia, vilket blir aningen tjatigt då man ser samtliga filmer i följd.
 

Studenten Holt (Alex Roe) och hans flickvän Julia (Matilda Lutz) har både sett videofilmen.
 
The Ring och The Ring Two är filmer som nästan tillhör A-listan av skräckfilmer men Rings hamnar dessvärre på den fasade B-listan. Skådespelarna är relativt okända och något gröna, med undantag för Johnny Galecki, och handlingen är som en repris. Tack o lov så avslöjas vissa nyheter men filmen brister ändå när det kommer till nytänk, och när slutet väl är nått känns det som att vi inte har kommit någon stans. Hur som helst, Rings må kanske inte vara vidare bra men den bör ändå ses om man sett föregående filmer. 
 

Samara är tillbaka.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Rings.
Svensk titel: Rings.
Baserad på boken: 'Ringu', av Kôji Suzuki.
Taglines: "Seven days", "Evil is reborn" och "First you watch it. Then you die".
Genre: Drama, Skräck.
Skådespelare: Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki, Vincent D'Onofrio, Aimee Teegarden, Bonnie Morgan m.fl.
Regissör: F. Javier Gutiérrez.
Speltid: 102 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 3 Februari 2017.
Distributör: Paramount.
DVD-release: 19 Juni 2017 (Filmboxen: Ring 1-3).
Köp filmboxen 'Ring 1-3' på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial 'Rings' (DVD): Terror comes full circle • Resurrecting the dead: Bringing Samara back.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV: