West Side Story

West Side Story
Året är 1957 när två ungdomar med olika etniska bakgrunder förälskar sig i varandra. Samtidigt pågår rivaliteten på stans gator mellan tonårsgängen The Jets och Sharks som gör deras kärlek förbjuden.
 
 
BETYG och FILMRECENSION:
WEST SIDE STORY, som är en nyinspelning av filmen med samma namn från 1961, har mött blandad kritik och dessvärre måste jag hålla med de mer negativa, något som slog mig redan i öppningsscenen där jag blev helt avtänd, äcklad och uttråkad samtidigt som jag möttes av ett intryck som utstrålade dumhet och fjantighet.
 

Gängbråken och rivalitet pågår på Manhattans gator under 1950-talet.
 
Historien har vi sett så många gånger förr och det har i grunden inget att göra med att filmen är en remake. Förbjuden kärlek på grund av folks ursprung är nämligen en uttjatat ämne som mer eller mindre alltid slutar lika dant. Och om man bortser från smink, kostym och välkoordinerade danssteg så finns här inte mycket som tilltalar mig. För det första så är jag inte vidare förtjust i musikaler och speciellt inte när musiken är okänd för mina öron. Och ännu värre blir det när jag inte ens tycker om melodin eller texten som kvittras ut ur skådespelarnas munnar, där ett flertal dessutom saknar sångtalang. Detta ledde i sin tur till att jag inte ens kunde ta till mig kärlekshistorien bakom trudeluttandet och där satt jag istället både uttråkade och oberörd och hoppades på att någon skulle gör slut på mitt lidande.
 

Eftersom Tony (Ansel Elgort) och Maria (Rachel Zegler) har olika etniska bakgrunder är deras kärlek förbjuden.
 
Så nej. WEST SIDE STORY är ingen musikal för just mig, men uppskattar du kass musik och fjantiga bråkstakar till tonåringar så kanske filmen kan passa dig.
 

Vackert smink och kostym är det vi få nöja oss med när handlingen och musiken känns tråkig.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: West Side Story.
Baserad på pjäsen och boken: West Side Story, av Arthur Laurents.
En nyinspelning av filmen: West Side Story (1961).
Tagline(s): "A city divided. Their love will change everything.", "Celebrate the greatest love story of all time" och "Risk everything for true love".
Genre: Drama, Musikal, Kriminalare, Romantik.
Skådespelare: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose m.fl.
Regissör: Steven Spielberg.
Filmmanus: Tony Kushner.
Speltid: 2 h 36 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.och Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2021.
Distributör: 20th Century Studios.
DVD, Blu-ray och 4K Ultra HD release: 7 Mars 2022.
Extramaterial (DVD): - .
Extramaterial (Blu-ray och 4K Ultra HD): Over 90 Minutes of Behind the Scenes Material Including The Stories of West Side Story & The Songs.