Nocturnal Animals (2016)

Nocturnal Animals (Drama, Thriller): 
Susan befinner sig i ett kärlekslöst äktenskap när hon mottar en roman som är skriven av hennes exmake Edward. Det går snart upp för henne att boken är hämndaktion från mannen som hon inte behandlade så väl och medan hon läser väcks känslorna hon en gång hade åter till liv, vilket får henne att ifrågasätta sina livsval
 
 
BETYG och RECENSION:
Nocturnal Animals är skriven, regisserad och producerad av Tom Ford som har baserat sitt manus på en roman av Austin Wright, men han har ändå lyckats sätta sin egna prägling på filmen. I huvudrollerna ser vi Amy Adams och Jake Gyllenhaal som tillsamman försöker väcka liv i denna unika filmatisering som mer eller mindre sticker ut från mängden, men dock utan göra filmen bra. 
 

Susan mottar en bok från sin exman som gör att de svalnade känslorna ännu en gång väcks till liv
 
Nocturnal Animals skildrar en berättelse i en berättelse där vi först möter Susan (Amy Adams) som sitter fast i ett trasigt förhållande när hon mottar en bok som är skriven av sitt ex Edward (Jake Gyllenhaal), och det är just bokens innehåll som vi få se sida vid sida med filmens verklighet. Det hela blir till ett mörk och skruvat thrillerdrama med en komplicerad handling som blir aningen rörig då filmen även hoppar fram och tillbaka i tiden, något som gör det svårt att avgöra vad som faktiskt sker här och nu. Bokberättelsen i filmen är antagligen menad att beröra med sitt tragiska ämne men jag satt tyvärr kall som en sten och tyckte bara att allt var dumt och överdrivet. Därtill så upplever jag Amy Adams som en tråkig skådespelerska då hon alltid gör sina karaktärer på samma dämpade sätt vilket självklart kan ha påverkat mitt mottagande, men Aaron Taylor-Johnson gör åtminstone sitt livs roll.
 

Edward spelar huvudrollen i sin egna bok men då under namnet Tony.
 
Jag ville verkligen tycka om Nocturnal Animals då den har en annorlunda hämndberättelse i form av en bok, men saker och ting går inte alltid som planerat och i slutändan upplevde jag bara filmen som tråkig, kall, dum och förvirrande.
 

Två slemproppar i sina livs roller.
 
© 2016 Fade To Black Productions, Inc.

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Nocturnal Animals.
Svensk titel: Nocturnal Animals.
Baserad på boken: Tony and Susan, av Austin Wright.
Tagline: "When you love someone you can't just throw it away".
Genre: Drama, Thriller.
Skådespelare: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher, Ellie Bamber, Armie Hammer m.fl.
Regissör: Tom Ford.
Speltid: 117 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 18 November 2016.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 22 Maj 2017.
Köp filmen på DVD hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (DVD): The Making of Nocturnal Animals.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): The Making of Nocturnal Animals.