Hur jag upptäckte (några av) mina Favoritserier

Jag har valt att gå i Seriesnacks gamla fotspår och jag tänker därför nu berätta för er hur jag upptäckte några av de serierna som jag senare skulle komma att älska.
 
 
 photo 68172.jpg
 
Star Trek: Voyager:
En söndag kväll någon gång under 2000 eller 2001 slog jag av en ren tillfällighet på STV1 kl 18:00 och jag mötes då utav det sista avsnittet ur Star Trek: Voyagers tredje säsong. Därefter var jag fast och jag började samla på mig alla serierna inom Star Trek fenomenet. Star Trek: Voyager är nu den serien i Star Trek som jag gillar bäst.
 
 
 photo 1672808-9-1359299226087.jpg
 
The Big Bang Theory:
The Big Bang Theory tillhör också en utav de serierna som jag upptäckte "sent". Min kompis C sa att hon och hennes sambo O ofta brukade titta på programmet och att det borde vara något för mig eftersom det kryllade av nördar som gillade science fiction. När exakt hon sa detta till mig kommer jag inte riktigt ihåg och jag få erkänna att jag inte började titta på serie då heller, utan det var först några månader senare som jag slog på teven och fastande för programmet som rullade så gott som varje dag på kanal 5. Jag kom in i serien i slutet av säsong 2 och strax därefter var jag fast och nu har jag sett varje avsnitt minst 3 gånger.
 photo Greys.jpgGrey's Anatomy:
Grey's Anatomy tillhör en av de serier som jag hade hört talas om i ca ett års tid innan jag fick tillgång till rätt kanal. Det var först när jag fick fast jobb och kunde flytta hemifrån som jag fick tillgång till kanal 5 där serien fortfarande rullar och det var också då som jag kunde börja följa serien slaviskt. Mitt tittande började i början av 2006, vill säga ett år efter premiären och jag har följt serien troget sedan dess.
 
 
 photo The_X-Files.jpg
 
Arkiv X:
Jag var kanske 10 år gammal när min far sa att han hade spelat in något på teve som jag fick se om jag inte sa något till min mamma. Det var ett avsnitt ur serien Arkiv X som fick mig att nästan göra i byxan. Första avsnittet blev The Host och sedan dess har jag varit fast. Jag och min far satt spikade framför teven varje vecka för att se en serie som jag egentligen inte borde ha sett vid den åldern, men nu i efterhand antar jag att det bara gjorde mig gott. Och min mamma, hon vet fortfarande ingenting eftersom hon gick och la sig långt innan programmet började och tur var nog det, annars hade både jag och min far levt i helvetet idag.
 
 
 photo Roswell_Cast_2001-01kopiera.jpg
 
Roswell:
Under året 2000 drog ett ungdomsprogram igång på TV4 som visades varje vardag kl 16:00 och där rullade diverse serier för just ungdomar. Där dök bland annat serien Roswell upp och jag fastnade från dag ett. Dock las ungdomsprogrammet ner och Roswell försvann med programmet innan serien hann nå sitt slut. Men många år senare köpte jag Roswell i en megabox och min besatthet och kärlek gentemot serien kunde då fortsätta.
Serien Andromeda ingick även i detta ungdomsprogrammet och det var också en serie som jag tyckte om men som jag sedan tröttnade på och aldrig såg klart. Jag äger även den serien i en megabox och jag ska fortsätta mitt tittande en vacker dag.
 
 
 photo firefly.jpg
 
Firefly:
Firefly är ett guldkorn som jag höll på att missa och om seriens film Serenity inte hade blivit gjord så hade jag antagligen aldrig upptäckt serien, eller det hade iallafall tagit mig mycket längre tid för mig att upptäckt serien utan filmen. Jag kommer faktiskt inte exakt ihåg hur jag ramlade över Serenity och när jag såg filmen så visste jag inte heller att det var ett avslut på serien Firefly. Men filmen inhandlades av en ren tillfällighet någon gång under 2006 och på så vis så öppnades mina ögon upp inför ett fantastiskt äventyr som jag snart började älska.
 
 
 photo Farscapekopiera.jpg
 
Farscape:
När jag började få upp ögonen för megaboxar så var Farscape bara en serie i mängden som jag inhandlad bara för att liksom. Serien fanns under genren sci-fi och när jag hittade den i en megabox hos Discshop blev serien ett måste som jag sent kom att glömma. Jag visste då ingenting om serien som kostade mig en förmögenhet och nu i efterhand kan jag säga att den är värd varenda krona. Farscape tog mig med storm och den är idag en utav mina absoluta favoriten inom sci-fi genren.
 
 
Detta är bara några få av mina favoritserier som jag har upptäckt av en ren tillfällighet. Nu mera söker jag ständig information om ny och lovande serier som drar igång och jag börjar därför följa dom innan de ens har hunnit komma till Sverige.