Hur jag upptäckte (några av) mina Favoritserier

Jag har valt att gå i Seriesnacks gamla fotspår och jag tänker därför nu berätta för er hur jag upptäckte några av de serierna som jag senare skulle komma att älska.
 
 
 photo 68172.jpg
 
Star Trek: Voyager:
En söndag kväll någon gång under 2000 eller 2001 slog jag av en ren tillfällighet på STV1 kl 18:00 och jag mötes då utav det sista avsnittet ur Star Trek: Voyagers tredje säsong. Därefter var jag fast och jag började samla på mig alla serierna inom Star Trek fenomenet. Star Trek: Voyager är nu den serien i Star Trek som jag gillar bäst.
 
 
 photo 1672808-9-1359299226087.jpg
 
The Big Bang Theory:
The Big Bang Theory tillhör också en utav de serierna som jag upptäckte "sent". Min kompis C sa att hon och hennes sambo O ofta brukade titta på programmet och att det borde vara något för mig eftersom det kryllade av nördar som gillade science fiction. När exakt hon sa detta till mig kommer jag inte riktigt ihåg och jag få erkänna att jag inte började titta på serie då heller, utan det var först några månader senare som jag slog på teven och fastande för programmet som rullade så gott som varje dag på kanal 5. Jag kom in i serien i slutet av säsong 2 och strax därefter var jag fast och nu har jag sett varje avsnitt minst 3 gånger.
 photo Greys.jpgGrey's Anatomy:
Grey's Anatomy tillhör en av de serier som jag hade hört talas om i ca ett års tid innan jag fick tillgång till rätt kanal. Det var först när jag fick fast jobb och kunde flytta hemifrån som jag fick tillgång till kanal 5 där serien fortfarande rullar och det var också då som jag kunde börja följa serien slaviskt. Mitt tittande började i början av 2006, vill säga ett år efter premiären och jag har följt serien troget sedan dess.
 
 
 photo The_X-Files.jpg
 
Arkiv X:
Jag var kanske 10 år gammal när min far sa att han hade spelat in något på teve som jag fick se om jag inte sa något till min mamma. Det var ett avsnitt ur serien Arkiv X som fick mig att nästan göra i byxan. Första avsnittet blev The Host och sedan dess har jag varit fast. Jag och min far satt spikade framför teven varje vecka för att se en serie som jag egentligen inte borde ha sett vid den åldern, men nu i efterhand antar jag att det bara gjorde mig gott. Och min mamma, hon vet fortfarande ingenting eftersom hon gick och la sig långt innan programmet började och tur var nog det, annars hade både jag och min far levt i helvetet idag.
 
 
 photo Roswell_Cast_2001-01kopiera.jpg
 
Roswell:
Under året 2000 drog ett ungdomsprogram igång på TV4 som visades varje vardag kl 16:00 och där rullade diverse serier för just ungdomar. Där dök bland annat serien Roswell upp och jag fastnade från dag ett. Dock las ungdomsprogrammet ner och Roswell försvann med programmet innan serien hann nå sitt slut. Men många år senare köpte jag Roswell i en megabox och min besatthet och kärlek gentemot serien kunde då fortsätta.
Serien Andromeda ingick även i detta ungdomsprogrammet och det var också en serie som jag tyckte om men som jag sedan tröttnade på och aldrig såg klart. Jag äger även den serien i en megabox och jag ska fortsätta mitt tittande en vacker dag.
 
 
 photo firefly.jpg
 
Firefly:
Firefly är ett guldkorn som jag höll på att missa och om seriens film Serenity inte hade blivit gjord så hade jag antagligen aldrig upptäckt serien, eller det hade iallafall tagit mig mycket längre tid för mig att upptäckt serien utan filmen. Jag kommer faktiskt inte exakt ihåg hur jag ramlade över Serenity och när jag såg filmen så visste jag inte heller att det var ett avslut på serien Firefly. Men filmen inhandlades av en ren tillfällighet någon gång under 2006 och på så vis så öppnades mina ögon upp inför ett fantastiskt äventyr som jag snart började älska.
 
 
 photo Farscapekopiera.jpg
 
Farscape:
När jag började få upp ögonen för megaboxar så var Farscape bara en serie i mängden som jag inhandlad bara för att liksom. Serien fanns under genren sci-fi och när jag hittade den i en megabox hos Discshop blev serien ett måste som jag sent kom att glömma. Jag visste då ingenting om serien som kostade mig en förmögenhet och nu i efterhand kan jag säga att den är värd varenda krona. Farscape tog mig med storm och den är idag en utav mina absoluta favoriten inom sci-fi genren.
 
 
Detta är bara några få av mina favoritserier som jag har upptäckt av en ren tillfällighet. Nu mera söker jag ständig information om ny och lovande serier som drar igång och jag börjar därför följa dom innan de ens har hunnit komma till Sverige.

Kommentarer
Tess säger:

Underbara serier! :-) Har inte sett Firefly än, men har hela serien på box här. Har sett Serenity. Jag började också tidigt med film och serier som egentligen inte passade min ålder, men precis som du så tror jag att det gjort mig gott. Enda nackdelen är väl att jag nästan aldrig blir skrämd av film numera.

Svar: Så känner jag med. Man lärde sig tåla skräcken tidigt och nu är skräckfilmer mer som ett barnkalas för en. Firefly måste du se! Den är så underbar. Så jag är inte ensam om att ha sett filmen först. Dock förstör det lite av spänningen eftersom man vet vad som kommer hända. Dessutom var det lite svårt att hänga med i filmen kan jag tycka när man började äventyret med den. Men men, det klarnar när serien är sedd =)
...Liiinna

2013-04-30 Kl: 19:15:34
URL: http://highlandertess.blogg.se
David säger:

Tittade också på Roswell och Adromeda på eftermidagarna. Har inhandlatt Andromeda men liksom dig är den ännu bara sed till hälften.
"Guldkornet" Firefly upptäckte jag tack vara dig ;) så där är jag stort tack skyldig. Fullkomligt älskar serien. Även Farscape började jag se tack vara dig, men har ännu inte kommit hela vägen i mål.
Måste säga att jag blir väldigt sugen på att sitta och nattmangla avsnitt, när du räknar upp serier på detta sätt. Jag tycker att serier ska man se på det sättet.

Svar: Jag föredrar med att se serier i sträck och då också att par avsnitt om dagen. Den där obehagliga väntan som man får när man följer serier på tv gillar jag inte alls. Ett avsnitt i veckan, vad är det liksom? Vad tycker du om Farscape? Det sägs vara en serie som man antagligen älskar eller hatar, men det lär väll ändå finnas något mellanting. Jag älskar den iallafall =)
...Liiinna

2013-04-30 Kl: 19:55:11
Tess säger:

Svar: Ja, det blev lite fel ordning. Råkade se filmen på tv och fastnade :-)

Svar: Men vi få se det så här. Hade man inte ramlat över filmen så hade man antagligen inte funnit serien =)
...Liiinna

2013-04-30 Kl: 21:38:36
URL: http://highlandertess.blogg.se
Tess säger:

Svar: Jag hade eventuellt funnit den eftersom jag gillar Summer Glau. När jag fastnar för en skådis så brukar jag försöka hitta allt de varit med i och kolla på det :-) Därför jag sett filmer som Combat Academy och Return of the killer tomatoes där George Clooney är med t.ex. Annars hade jag nog aldrig sett dem :-D

Svar: Jag gillar med Summer men hade jag inte sett Serenity så hade jag antagligen inte upptäckt henne och då inte heller sett Firefly =)
Se där, är Clooney med i Return of the Killer Tomatoes. Det hade jag inte en aning om =)
...Liiinna

2013-05-02 Kl: 11:26:34
URL: http://highlandertess.blogg.se
David säger:

Farscape är inte någon favorit (ännu), men jag gillar den definitivt. Claudia Black är en favorit sedan jag upptäckte henne i SG1. Hennes karaktär i Farscape är visserligen helt annorlunda men väldigt bra potträterad. Ben Browder och hon funkar bra ihop.
Kvällen efter att jag läst detta inlägg tittade jag på ett avsnitt av Farscape, fortsatte med ett från SG1, vidare ett från Firefly och slutligen två TOS. Din blogg är en sann inspirationskälla.

Svar: Inspirationskälla =) Vilket härligt ord =)
...Liiinna

2013-05-02 Kl: 17:48:00
Tess säger:

Svar: Första stället jag såg Summer var i Terminator the Sarah Connor Chronicles och det var väl "kärlek" vid första ögonkastet...hehe :-) Japp, det kan man inte tro om den numera seriöse Clooney ;-)

2013-05-02 Kl: 22:58:52
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: