King Richard

King Richard 
I Compton, Kalifornien, bor Richard Williams tillsammans med sin fru och deras fem döttrar. Han är en hårt arbetande och målmedveten pappa som har en tydlig vision angående två av flickornas framtid. Så med hjälp av okonventionella metoder har han en plan som kommer att forma Venus och Serena Williams till de tennisproffs de är idag
 
 
BETYG och FILMRECENSION: 
KING RICHARD är en stark verklighetsbaserad film som skildrar hur fembarnspappan Richard Williams (Will Smith) fostrade och tränade två av sina döttrar, Venus (Saniyya Sidney) och Serena Williams (Demi Singleton), till att bli de tennisproffs de är idag. Trots att jag inte har något intresse av varken sporten eller flickorna / kvinnorna så upplever jag konstig nog historien både något gripande och lite intressant, men även en aning seg och enformig tack vare den långa speltid på nästan 2½ timme.
 

Flerbarns pappan Richard är fast besluten att göra två av sina döttrar till tennisproffs.
 
I rollistan ser vi bland annat Will Smith som här mycket väl må göra en av sina bästa och starkaste rollprestationer någonsin, och han tog därför också hem en Oscarsstatyett för sin insats i rollen som pappa Richard. Men just det är dessvärre nu mer eller mindre ett minne blott tack vare hans våldsamma utspel på den direktsända Oscarsgalan 2022. Förutom Smith så presterar även flickorna bra i sina roller och de alla lyckas beröra mig trots att tennistemat i sig inte tilltalar mig som tittare.
 

För att nå sitt mål letar han efter tränare som kan tänka sig att träna flickorna gratis...
 
På det stora hela så bjuder filmen på en varm historia om starka familjeband där budskapet är att man inte ska ge upp, för kämpar man så lyckas man och visst blev det just så för dessa töser trots både med och motgångar. Så i slutändan är KING RICHARD en mysig lite film med en kämpaglöd som värmer för stunden, men tyvärr inte mycket mer än så.
 

... men självklart vet han bäst själv.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: King Richard.
Tagline(s): "Venus, Serena and a plan for greatness".
Genre: Biografi, Drama, Sport
Skådespelare: Will Smith, Saniyya Sidney, Demi Singleton m.fl.
Regissör: Reinaldo Marcus Green.
Speltid: 2 h och 24 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2021.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 28 Februari 2022.
Extramaterial (DVD): The making of King Richard.
Extramaterial (Blu-ray): The making of King Richard • Will Smith as Ricard Williams • Venus and Serena set visit • Deleted Scenes.
 

 
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: