A Dog's Way Home

A Dog's Way Home: 
När hunden Bella kommer bort från sin älskade husse beger hon sig iväg på en 65 mils lång resa för att ta sig hem igen. 
 
 
BETYG och RECENSION:
A Dog's Way Home är en söt familjefilm på alla sätt och vis men för en vuxen individ så är den tyvärr lite för puttenuttig vilket också gör att man känner av alla fjanterier som slår mot en, och det gör i sin tur dessvärre också filmupplevelsen något barnslig. 
 

En liten herrelös hund räddas av Lucas (Jonah Hauer-King) och Olivia (Alexandra Shipp).
 
För det första så går den inte att undvika att A Dog's Way Home påminner en hel del om filmen Den Otroliga Vandringen (originaltitel: Homeward Bound: The Incredible Journey) från 1993, och för det andra så retar just jag upp mig på hunden Bellas "röst" som görs av Bryce Dallas Howard. Hon låter helt enkelt för barnslig i rollen när hunden Bella når en vuxen ålder. Trots dessa motsägelse så kan jag inte undgå att bli berörd av historien som innehåller både kärleksfulla och smärtsamma bitar, men i slutändan är det ändå just det extremt barnvänlig upplägget som drar ner filmupplevelsen för just mig.
 

Hon får namnet Bella och blir en del av Lucas familj.
 
Hade jag nu varit ett barn så hade jag antagligen älskat filmen men i en vuxen ålder så är tyvärr A Dog's Way Home lite för barnslig för att charma och tilltala mig till fullo, men när allt kommer till kritan så är detta ändå söt lite film som har ett stort hjärta.
 

Oturligt nog kommer Bella bort från sin familj men hon påbörjar en lång resa hem.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: A Dog's Way Home.
Baserad på boken: A Dog's Way Home, av W. Bruce Cameron.
Tagline(s): "A lot can happen between lost and found", "There are some bonds no distance can break" och "Sometimes the best part of the journey is making it home!".
Genre: Familjefilm, Drama, Äventyr.
Skådespelare: Bryce Dallas Howard (gör rösten till hunden Bella), Ashley Judd, Jonah Hauer-King, Alexandra Shipp, Edward James Olmos m.fl.
Djurskådespelare: Hunden Shelby m.fl.
Regissör: Charles Martin Smith.
Speltid: 96 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 18 Januari 2019.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 27 Maj 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Deleted scenes • An unforgettable journey • Dog Days: Shelby Production Diary • DIY doggie treats with Shelby.