Star Trek: Discovery, säsong 2

Star Trek: Discovery, säsong 2:
Besättningen på U.S.S. Discovery besvarar en nödsignal från U.S.S. Enterprise och tillsammans med kapten Christopher Pike ger de sig ut för att undersöka sju märkliga röda ljussignaler och en hittills okänd varelse som kallas för Röda Ängeln. Besättningen måste samarbeta för att förstå vad ljusen betyder, samtidigt måste Michael Burnham konfrontera sitt förflutna när hennes adoptivbror Spock återvänder.  
 
 
BETYG och RECENSION:
Efter att ha kasta mig in i den andra säsongen av STAR TREK: DISCOVERY, vars första säsong inte alls imponerade på mig, så håller tyvärr mitt missnöje i sig och ännu en gång känner jag mig lurad på det som Star Trek en gång var. Men det går ändå inte att blunda för att serien är en av de snyggaste som gjorts och att säsong 2 åtminstone är lite bättre än den första. 
 

Besättningen på U.S.S. Discovery får en ny kapten
 
Serien fortsätter precis som sist att ha en röd tråd genom hela säsongen och det går alltså fortfarande inte att se enstaka avsnitt här och där, utan allt måste ses i rätt följd vilket jag ser som en stor brist. Därtill tycker jag inte om känslan som serien sprider och jag tycker inte heller om karaktärerna, vilket självklart också blir ett problem. Men här finns ändå hopp om förbättring. Dock är den något yngre Spock (Ethan Peck) ett stort nej medan den nya kaptenen Christopher Pike (Anson Mount) i alla fall lyckas förgylla tillvaron något, och de äckliga Klingonerna är tack o lov lite åsidosatta medan jag känner av hintar om att vi kanske har fått se början av Borgernas uppkomst.
 

Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) måste återuppta kontakten med sin styvbror Spock.
 
I slutändan är ändå handlingen i STAR TREK: DISCOVERY, säsong 2, något bättre och lite mer intressant jämfört med den första säsongen men det blir inte tillräckligt för att fånga mitt fulla intresse.
 

Ny hot och kanske har vi fått se början av Borgernas födsel.
 
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
Originaltitel: Star Trek: Discovery.
Säsongtitel och nr: Säsong 2.
Antal avsnitt: 14 st.
Tagline: "Discover the next adventure".
Genre: Action, Drama, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Anson Mount, Shazad Latif, Ethan Peck, Michelle Yeoh m.fl.
Skapare: Bryan Fuller och Alex Kurtzman.
Baserad på TV-Serien: Star Trek, skapad av Gene Roddenberry.
Speltid: 11 h och 29 min (ca  min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sändningsår, säsong 2 (streamingtjänst): 2019.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-rayrelease: 25 November 2019.
Köp säsongsboxen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): 9 behind-the-scenes featurettes • 2 Star Trek: Short Treks - The Brightest Star and Runaway • Audio commentary on select episodes  • Deleted / Extended scenes  • Gag Reel.
 
TV-SERIEN BESTÅR (än så länge) AV:
  1. Star Trek: Discovery, säsong 1 (2017-2018). 
  2. Star Trek: Discovery, säsong 2 (2019). 
  3. Star Trek: Discovery, säsong 3 (2020).