Emma.

Emma. 
Emma Woodhouse är en vacker, intelligent och rik ung kvinna som levt nästan helt utan motgångar i en liten stad under 1800-talets England, men som nu måste tackla utmaningarna med att växa upp, misslyckade parmatchningar och romantiska snedsteg för att hitta kärleken
 
 
BETYG och RECENSION: 
EMMA. är ett kostymdrama och en satir om social ställning som är baserad på roman med samma namn av Jane Austen. Filmen bjuder på vackra kostymer, bra skådespel och en tilltalade svart humor men tack vare den på tok för lång speltiden så tappar jag dessvärre lite av intresset för innehållet däremellan.
 

Den självgoda Emma fördriver tiden genom att agera matchmaking till kvinnorna i hennes omgivning, och hennes senaste offer är Harriet (Mia Goth)...
 
Filmer som är baserade på Jane Austens böcker går i regel i ungefär samma stuk och därför blir manuset sällan unikt, men denna gången lyckas huvudrollsinnehavaren Anya Taylor-Joy - som är en personlig favorit - rädda bitar av innehållet tillsammans med Mia Goth. De båda prestera bra både till kropp och själ samtidigt som jag tycker om deras så olika karaktär, som tillsammans med övriga... unika... personligheter förgyller ens närvaro.
 

... medan hon sätter sitt egna kärleksliv åt sidan
 
Men trots ett helt hav av speciella karaktärer och underhållande moment så är ändå EMMA. i grund och botten en Jane Austen-baserad film som smälter in i mängden.
 

Filmen bjuder på väldigt unika karaktärer.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Emma..
Baserad på boken: Emma, av Jane Austen från 1816.
Tagline(s): "Handsome, clever, and rich." och "Love knows best".
Genre: Drama, Komedi.
Skådespelare: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth, Josh O'Connor m.fl.
Regissör: Autumn de Wilde.
Speltid: 124 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 2020.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 27 Juli 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • Gag Reel A Playful Tease Feature Commentary.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes Gag Reel A Playful Tease Feature Commentary Crafting a Colorful World The Autumn Gaze.