Pin: A Plastic Nightmare (1988)

 photo pin_zps654d9461.jpg
Pin - A plastic nightmare (Skräck):
Leon och hans lillasyster Ursula växer upp i ett hem med framgångsrika men samtidigt lite smågalna föräldrar. Mamman är livrädd för bakterier. Pappan är läkare och har byggt en docka, Pin, som är lika stor som en människa och som han använder när han förklarar för unga patienter hur kroppen fungerar och hur läkarvetenskapen fungerar. Men Pin är inte det livlösa föremålet som vi först tror. När pappan hör Pin smida onda planer med Leon beslutar han att göra sig av med Pin. Men föräldrarna dör i en olycka när de försöker sätta pappans plan i verket. Pins grepp om familjen blir ännu starkare i takt med att Leon blir allt mer förhäxad av Pin.
 
 
FILMEN FÅR:
Pin är ytterligare en skit film som David Hewlett har medverkat i men hans talang lyser i alla fall upp filmen och håller den vid liv. Det är tack vare Davids prestation som filmen överlever en skamlig dom och slipper slicka skit ifrån marken. Han är så otroligt bra i rollen som den psyksjuke och smått galna Leon och ja, jag blev nästan lite rädd för karlen efter att jag sett denna film.
Eftersom Pin kom ut 1988 så hade jag inte så stora förhoppningar och förväntningar men jag blev ändå besviken på handling som inte är inget vidare. Filmens handling är visserligen annorlunda, väldigt annorlunda, och lite otäck men det räcker ändå inte till. Det är bara för de psykiska vibbarna som David utger som gör att filmen blir något sånär se vänlig. Men som jag har sagt så många gånger innan, gillar man David Hewlett så är Pin ett måste.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Pin: A Plastic Nightmare.
Alternativ titel: Pin.
Svensk titel: Pin.
Genre: Skräck, Thriller.
Skådespelare: David Hewlett, Cynthia Preston, Terry O'Quinn, Bronwen Mantel, John Pyper-Ferguson, Helene Udy, Patricia Collins m.fl.
Regi: Sandor Stern.
Filmmanus: Sandor Stern.
Speltid: 102 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Danska, Finska, Isländska, Norska, Svenska.
Produktionsland: USA.
Utgivningsår: 1988.
Taglines: "Imaginary friends can somtimes do unimaginable things".
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Biorelease: - .
Distributör: Scanbox.
DVD-release: 7 September 2007.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza (Filmen har utgått).
Extramaterial (DVD): - .