The Dead Don't Die

The Dead Don't Die:
Något står inte riktigt rätt till i den lilla staden Centerville. Månen är extra stor, dygnets timmar blir oförutsägbara och djur börjar uppföra sig konstigt. Plötsligt stiger dessutom de döda upp från sina gravar och går till attack mot de levande, och nu måste medborgarna i staden slåss för sin överlevnad.
 
 
BETYG och RECENSION:
THE DEAD DON'T DIE är en underhållande och något dum zombiefilm som sticker ut från mängden och som inte tar sig själv på allvar. Karaktärerna är till och med medvetna om att de är med i en film och för en gångs skull så är de även bekanta med begreppet zombies. Med andra ord så är detta en unik liten zombiefilm som kryddas av lite svart humor tillsammans många välkända ansikten som alla är perfekta i sina roller.
 

Det är dags att döda...
 
Tempot är dock lite segdraget men innehållet förblir ändå underhållande på sitt egna lilla skruvade vis då karaktärerna levererar sina torra repliker på ett tjusigt sätt. Därtill utstrålar filmen medvetet en B-films ton som ger den rätt smak medan zombierna tuggar i sig människokroppar och dras mot det de höll av när de levde. Dessvärre lämnas vissa punkter oförklarade när filmen väl når sitt slut men på det stora hela så är ändå THE DEAD DON'T DIE en lagom underhållande film att spana in under en regnig kväll. 
 

... ZOMBIES!
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Dead Don't Die.
Tagline(s): "The Road To Survival Could Be A Dead End".
Genre: Fantasy, Komedi, Skräck.
Skådespelare: Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones, Tilda Swinton m.fl.
Regissör / Filmmanus: Jim Jarmusch.
Speltid: 104 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 30 Augusti 2019.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 13 Januari 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop..
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): BILL MURRAY: ZOMBIE Hunting Action Star • Stick Together • Behind the Scenes of The Dead Don’t Die.