A Walk Among the Tombstones (2014)

 photo a walk_zpssdllykqv.jpg 
A Walk Among the Tombstones (Drama, Kriminalare, Mysterium):
Året är 1999 och Matthew Scudder är en före detta polis som nu mera jobbar som en privatdetektiv utan licens.  Han anlitas av en knarkkung för att ta reda på vem som kidnappade och mördade dennes fru vilket leder till fler liknande fall.
 
 
FILMEN FÅR:
Liam Neeson kastar sig ännu en gång in i en film där hans karaktär sitter på vissa färdigheter och denna gången rör dig sig om filmen A Walk Among the Tombstones som utspelar sig till större delar under 1999. Vi få här följa Matthew Scudder, kallad Matt (Liam Neeson), som en var gång en något misslyckad och alkoholiserad polis men som nu försörjer sig som en privatdetektiv utan licens. Han tar därför betalt i presenter, vad nu en det kan betyda, men just i detta faller rör det sig om pengar, stora och farliga pengar som självklart involverar kidnappningar och mord som han nu ska försöka lösa.
 
 photo walk-among-the-tombstones-dan-stevens1_zpshkurmv40.jpg
Kenny Kristo (Dan Stevens) vill få reda på vem som kidnappade och mördade hans fru.
 
A Walk Among the Tombstones skiljer sig tyvärr inte så mycket från de andra filmerna som Liam Neeson har gjort på äldre dar och det blir därför också något tråkigt att se honom i ännu sådan här roll. Han karaktär Matt är som en mix av Bryan Mills från Taken och Bill Marks från Non-Stop, två starka roller som både är på jakt efter någon. Men vare sig det är tråkigt eller ej att se honom i samma roll om och om igen så gör Neeson sig bra och trovärdigt i dessa roller vilket är passande för filmerna, men det blir som sagt lite tjatigt. Och till råga på allt så segar A Walk Among the Tombstones sig fram samtidigt som trådarna binds ihop på ett hastigt och rötig sätt, och dialogerna mellan karaktärerna känns inte heller helt äkta och normala.
 
 photo WalkAmongTombstones_002_zpsyqmsv0na.jpg
Liam Neeson syns i rollen som Matt, en roll som tyvärr inte skiljer sig från hans andra.
 
Vad jag vill säga är nog att jag verkligen vill tycka om A Walk Among the Tombstones och då mycket på grund av Lima Neeson, men filmen är helt enkelt lite för utdragen, rörig och osammanhängande för att jag ska falla pladask. Men trots detta finns här ändå en liten liten spänning som som driver filmen framåt, den är bara inte stark nog för att hålla mitt tålamod uppe hela vägen och det finns stunder då jag kommer på mig själv med att nästan syssla med annat. Så nej, A Walk Among the Tombstones är inte så bra som jag hade hoppats på utan den är mer som en medelmåttig film som påminner om så mycket annat. Vi har alltså sett något liknande så många gånger förut och därför bidrar inte filmen med något nytt, men den flyter ändå på någorlunda bra och lämnar oss med en liten gnutta av glöd och spänning.
 
 photo walk-among-the-tombstones-liam-neeson-dan-stevens_zpstsrorotq.jpg
Matt söker efter en mördare vilket leder till ännu en familj som har råkat ut för en kidnappning
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: A Walk Among the Tombstones.
Svensk titel: A Walk Among the Tombstones.
Tagline: "People are afraid of all the wrong things".
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium.
Skådespelare: Liam Neeson, Dan Stevens, Astro (som Brian 'Astro' Bradley), Boyd Holbrook, David Harbour, Adam David Thompson, Razane Jammal, Eric Nelsen m.fl.
Regissör: Scott Frank.
Filmmanus: Scott Frank.
Speltid: 114 min (Blu-ray).
Språk: Engelska / Spanska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Utgivningsår: 2014.
Sv. Biopremiär: 17 Oktober 2014.
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 16 Februari 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Matt Scudder: Private Eye, A Look Behind The Tombstones.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Matt Scudder: Private Eye, A Look Behind The Tombstones.
Hyr filmen hos: SF Anytime.