Ozzy (2016)

Ozzy (Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr): 
Hunden Ozzy tar in på ett hundpensionat medan hans familj åker bort och allt verka vara toppen, men så fort familjen har lämnat bygget vänds allt upp och ner. Pensionatet är en bluff och snart befinner Ozzy sig på ett hundfängelse utan möjlighet till frisläppning och tillsammans med sina nyfunna vänner gör han nu allt han kan för att komma hem till sin familj igen.
 
 
BETYG och RECENSION:
Ozzy är en spansk-kanadensisk barn- och familjefilm från 2016 som tar oss med på ett gulligt hundäventyr i en obehaglig situation och där de pälsklädda karaktärerna charmar mig som tittare med hjälp av sina stora ögon, och detta trots att själva äventyret inte är i toppklass.
 

Ozzy ska motvilligt checka in på ett hundpensionat i 31 dagar då hans familj ska åka bort
 
Precis som många andra småfilmer så brister animationen på grund av en låg budget. De animerade djuren är stelt utformade med tydliga kanter och hackiga rörelser som lätt kan irritera det vuxna ögat, men ett barn lär åtminstone inte tänka på såna detaljer och istället bara njuta av äventyret. Där till så visar filmen även upp en både snäll och hemska sida hos människor och en del scener innehåller tyvärr saker som kan vilseleda barnen mot djurplågeri, och därför hoppas jag att föräldrarna klargör för sina ungar att tvättmaskiner och djur är en dödlig och förbjuden kombination.
 

Ozzys hundpensionat visar sig vara ett fängelse
 
Ozzy må ha många brister och en svag men ändå något underhållande historia och överlag så tror jag att detta är en film som barnen kan uppskatta, men jag ser helst att en vuxen människa medverkar och klargör filmens farliga brister.
 

Ozzy och hans nya vänner planerar en flykt.
 
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ozzy.
Svensk titel: Ozzy.
Tagline: "Fast & Furry".
Genre: Animerad Familjefilm, Komedi, Drama, Äventyr.
Skådespelsröster: Guillermo Romero, Dani Rovira, José Mota, Michelle Jenner, Carlos Areces, Fernando Tejero, Luis Bajo, Héctor Cantolla, Juan Fernández, Elsa Pataky, Benjamin Nathan-Serio, Jimmy Shaw m.fl.
Regissör: Alberto Rodriguez och Nacho La Casa.
Filmmanus: Juan Ramón Ruiz de Somavía.
Speltid: 91 min (Blu-ray).
Språk: Engelska (även dubbad till Svenska).
Undertext: Svenska.
Land: Spanien, Kanada.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2016.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Scanbox.
DVD och Blu-rayrelease: 6 Februari 2017.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .