Dolittle

Dolittle 
Efter att ha förlorat sin fru isolerar sig Dolittle i sin herrgård men när drottningen blir svårt sjuk tvingas han ut på en jakt mot ett botemedel, och tillsammans med sina vänner och tillika djur beger de sig ut på ett äventyr
 
 
BETYG och RECENSION:
DOLITTLE är en nyinspelning av filmen Doctor Dolittle från 1998 som i sin tur är en nyinspelning av filmen med samma namn från 1967, men denna gången är det Robert Downey Jr. som tar sig an den klassiska rollen som Dr. Dolittle och jag hade personligen hoppats på mer...
 

Dolittle, hans vänner och djur...
 
Filmen som till stor del består av datoranimerade och talade djur försöker lite väl mycket för att bli rolig och istället sitter jag mest med en tvekande min i hela trynet. Det som är menat att vara roligt blir enbart dumt och överdrivet samtidigt som allt känns otroligt konstlat, och de animerade djuren känns dessvärre inte verkliga för 5 öre. Nu är det visserligen så att DOLITTLE är en familjefilm som riktar in sig mer på den yngre publiken men det spelar kvitta när både animation och ljud känns pålagt, och i slutändan kan inte ens de många välkända skådespelarrösterna rädda eländet.
 

... beger sig ut på ett äventyr...
 
Så när allt kommer till kritan så är DOLITTLE ett misslyckat försök till att bli en moderna version om en svunnen tid av de klassiska filmerna.
 

... för att hitta ett botemedel till den svårt sjuk drottningen.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Dolittle.
Baserad på barnböckerna om: Doctor John Dolittle, av Hugh Lofting.
En nyinspelning av filmerna: Doctor Dolittle (1967) och Doctor Dolittle (1998).
Tagline(s): "He's not just a people person".
Genre: Familjefilm, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelare: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, Harry Collett, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Selena Gomez, Marion Cotillard, Carmel Laniado m.fl.
Regissör: Stephen Gaghan.
Speltid: 101 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2020.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 15 Juni 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Talk to the Animals • Becoming the Good Doctor • And More!.