Jojo Rabbit

Jojo Rabbit  
Jojo är en ensam tysk pojke under andra världskriget vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans ensamstående mamma gömmer en ung, judisk flicka på vinden. Så med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nationalistiska fördomar.
 
 
BETYG och RECENSION: 
JOJO RABBIT är en satir om andra världskriget som sätter ljus på vardagen med hjälp av sin svarta humor om en annars rätt så mörk tid... men mitt i underhållningen finns även lite sorg som berör och även mängder av charm.
 

Lille Jojo (Roman Griffin Davis) får råd och stöttas av sin låtsaskompis Hitler (Taika Waititi).
 
Regissören och manusförfattaren Taika Waititi kan sin sak och mycket av det han gör blir till guld, vilket självklart också gäller JOJO RABBIT. Filmen förvånar mig med sin konstruktion av hela krigshändelsen samtidigt som de unika karaktärerna förgyller tillvaron medan en del bomber går av både under krigsträningen och kriget i sig. Det är rent av trevligt att se en sån här underhållande skildring av kriget och jag sitter med ett leende på läpparna under större delar av filmen, och jag som vanligtvis tycker att Scarlett Johansson är en rätt stel skådespelerska upplever att hon här verkligen blommar ut samtidigt som lille Roman Griffin Davis lyckas charma sin publik när han tar sig an huvudrollen. 
 

Men hans syn på världen vänds dock upp och ner när han inser att hans mamma Rosie (Scarlett Johansson)...
 
I slutändan är JOJO RABBIT en lättsam och underhållande krigsfilm helt i min smak som jag verkligen kan rekommenderar, en film som tillsätter humor till den historiska tragedin.
 

... gömmer den judiska flickan Elsa (Thomasin McKenzie ) på vinden
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Jojo Rabbit.
Baserad på boken: Caging Skies, av Christine Leunens.
Tagline(s): "An anti-hate satire".
Genre: Drama, Komedi, Krig.
Skådespelare: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Alfie Allen, Stephen Merchant, Archie Yatesm.fl.
Regissör / Filmmanus: Taika Waititi.
Speltid: 108 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2019.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-ray release: 1 Juni 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray och 4K Ultra HD): Inside Jojo Rabbit • Audio Commentary by Taika Waititi • Deleted Scenes and More!.