Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Star Wars: The Force Awakens (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr):
Trettio år efter Endorstriden och Darth Vaders död har Luke Skywalker försvunnit. Både motståndsrörelsen och den mörka sidan kommer då att inse hur viktig den sista jedimästaren kan komma att bli för utgången av den ständiga maktkampen. Ledtrådar till var Luke befinner sig finns i en BB8-droid som av en slump hamnar hos den unga skrothandlare Ray och en stormtrooper som lyckas flyr från imperiet. 
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Star Wars: The Force Awakens är den sjunde filmen ut i skaran av Star Wars filmer men i skrivande stund den åttonde ut i handlingen. När jag såg filmen på bio så fick jag känslan av att vi här gick tillbaka till den gamla go tiden där många CGI-effekter och gröna skärmar nu var utbytta mot masker, kostymer och uppbyggda scener för att ge oss den rätta känslan, och i biosalongen fungerade det också bra men på hemmaplan kan jag nu se hur blåögd och dum jag var. Även om filmen må ha några gamla traditioner kvar så är den dessvärre både tråkig, seg och händelselös och den lilla känsla av gamla tider som blommar upp kan tyvärr inte rädda den.
 

Rey (Daisy Ridley) och Finn (John Boyega) hittar ledtrådar i BB8-droiden
 
Med hjälp av Star Wars: The Force Awakens så må Star Wars vara någorlunda tillbaka till sina gamla rötter då regissören J.J. Abrams har lyckats skapa det som grundaren George Lucas misslyckades med när han gav oss de tre hemska prequle filmerna, men nu är det dock ändå så att Star Wars: The Force Awakens har vissa brister och det spelar därför inte så stor roll att det finns rekvisita från de tidigare originalfilmerna med i handlingen. Vi kan nämligen inte blunda för segheten och att vissa scener är som en exakt kopia av det som en gång var, och inte heller att vissa enstaka datoranimerade varelser är och ser just för animerad ut. Dock sköter både de nya och gamla skådespelarna sig bra i sina roller men det räcker inte för att rädda filmserien från ännu ett svagt bottennapp.
 

Leia (Carrie Fisher) och Han (Harrison Ford) är tillbaka för att hjälpa de yngre rebellerna.
 
När allt kommer till kritan så är Star Wars: The Force Awakens en medelmåttig film som kanske hade kunnat vinna mitt hjärta om den hade ökat tempot och skippat de animerade karaktärerna, men nu är filmen som den är och därför känner jag mig också något besviken och uttråkad vid titten. Men vi får inte heller glömma att just jag föredrar Star Trek framför Star Wars, vilket i och för sig kan spela kvitta...
 

CGI vs. traditionella masker
 
 © 2016 & TM Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens.
Svensk titel: Star Wars: The Force Awakens.
Baserad på: Karaktärer, av George Lucas.
Tagline(s): "Every generation has a story.", "The force is calling to you. Just let it in." och "A long time ago in a galaxy far, far away... ".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, Carrie Fisher, Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Lupita Nyong'o m.fl.
Regissör: J.J. Abrams.
Speltid: 136 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 16 December 2015.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-ray release: .
Extramaterial (DVD): -.
Extramaterial (Blu-ray): Secrets Of The Force Awakens: A Cinematic Journey • The Story Awakens: The Table Read • Building BB-8 • Crafting Creatures • Blueprint of a Battle: The Snow Fight • The Visual Magic Of The Force • John Williams: The Seventh Symphony• Deleted Scenes • Force For Change.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV (kronologisk ordning):
  1. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999).
  2. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002).
  3. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005).
  4. Solo: A Star Wars Story (2018).
  5. Rogue One: A Star Wars Story (2016).
  6. Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977).
  7. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980).
  8. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983).
  9. Star Wars: The Force Awakens (2015).
  10. Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: