Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr):
Den unge Jedin Anakin Skywalker slits mellan de stridande parterna, mellan ljus och mörker, eftersom han oroar sig för Padmés liv. Förförd och lockad av löften om makt och att kunna rädda folk från döden svär han den mörka sidan trohet och lojalitet medan Sithlorderna utrotar den ena Jediriddaren efter den andra.
 
 
BETYG och RECENSION:
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (sv. titel: Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd) är den tredje och "avslutande" filmen ut i den något misslyckade prequlen som leder fram till den ursprungliga Star Wars trilogin. Vi bjuds ännu en gång på ett CGI-äventyr där allt, och då menar jag verkligen allt, är filmat mot en green screen och vi trodde kanske att det var mycket CGI-effekter i de andra två filmerna men de ligger båda i lä jämfört med denna. Även om själva storyn nu har blivit något bättre så är och förblir filmen i fråga ändå inte vidare bra på grund av alla specialeffekter som äter upp den och den klassiska charmen som vi en gång föll för uteblir även här. 
 

Välkommen till ännu ett CGI-äventyr.
 
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith är den mörkaste filmen av de tre nyare Star Wars filmerna och ja, vi har nu kommit fram till filmen som tar oss dit vi har velat komma hela tiden, vill säga till dagen då Anakin Skywalker (Hayden Christensen) går över till den mörka sidan för att förr eller senare bli till Darth Vader. Den klassiska superskurken Darth Vader blir det dock inte mycket av men Anakins mörka resa framkommer desto mer då han visas i bild med mörka ringar under ögonen och ett allmänt slitet yttre, något som antagligen finns där för att stärka hans ondska. Men till min stora besvikelse så syns Padmé (Natalie Portman) nu knappt till och vi riktar istället allt strålkastarljus på Anakin Skywalker samtidigt som övriga karaktärer också glöms bort och hamnar i dimman, men när han väl interagera med andra så finns de fortfarande brister i dialogerna. De flyter fortfarande inte på naturligt och allt som lämnar skådespelarnas munnar känns konstlat och tillgjort samtidigt som orden de ploppar ur sig inte känns naturliga. Stelare språk få man alltså leta efter.
 

Anakin går sakta över till den mörka sidan
 
Så ja, Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith är ännu ett green screen äventyr som saknar känsla på grund av att allt är skapat av CGI-effekter, men nu är åtminstone denna plågan över och det är snart dags att gå vidare till trilogin som började det hela och som skulle vara slutet på sagan...
 

Padmé lyser med sin frånvaro under större delar av filmen
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith.
Svensk titel: Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd.
Tagline: "The saga is complete".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Jimmy Smits, Frank Oz (röst), Anthony Daniels, Christopher Lee m.fl.
Regissör / Filmmanus: George Lucas.
Speltid: 140 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2005.
Sv. Biopremiär: 19 Maj 2005.
Distributör: 20th Century Fox.
Blu-rayrelease: 9 November 2015 (Blu-ray: Limited Steelbook Edition).
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): Audio Commentary with George Lucas and Crew • Audio Commentary from Archival Interviews with Cast and Crew.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999).
  2. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002).
  3. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005).
  4. Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977).
  5. Rogue One: A Star Wars Story (2016).
  6. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980).
  7. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983).
  8. Star Wars: The Force Awakens (2015).
  9. Star Wars: Episode VIII (2017).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: