Ant-Man (2015)

Ant-Man (Action, Science Fiction, Äventyr):
Inbrottstjuven Scott Lang värvs av biokemisten Dr. Hank Pym som ger honom möjligheten att krympa i storlek samtidigt som hans styrka ökar, allt för att skydda hemligheten bakom tekniken som nu håller på att avslöjas
 
 
BETYG och RECENSION:
Marvel krymper ner till en myras storlek med sin film Ant-Man och trots att filmen är fylld med både action och humor så känns den lite liten och nästan barnslig emellanåt, men ändå på ett bra sätt. Till råga på allt så drar filmen upp mer än ett familjedrama vilket får den att kännas mer personlig än andra Marvelfilmer och detta betyder också att själva uppdraget blir lite åsidosatt, men vad gör det när underhållningen finns där. Ant-Man innehåller alltså med humor än vad vi är vana vid att se i en Marvelfilm och hela filmen är något annorlunda vilket gör att den sticker ut från mängden, men detta gör också att det tar lite tid för mig att vänja mig vid påhittet.
 

Scott Lang dras in i familjedramat när han värvs av Hank Pym
 
I Ant-Man möter vi Scott Lang (Paul Rudd) som är en helt "vanlig" inbrottstjuv med speciella kunskaper och metoder, något som kommer väl till pass den dagen han värvs av Dr. Hank Pym (Michael Douglas), får bära hans unika Ant-Mandräkt och blir upptränad av Hanks dotter Hope van Dyne (Evangeline Lilly). Som sagt så är familjedramat på hög nivå samtidigt som Pym's hemliga krympningsformel är hotad. Hans före detta lärling Darren Cross (Corey Stoll) gör nämligen allt han kan för att skapa sig en egen miniatyrkrigare som kallas för Yellowjacket, en skapelse som kan hota hela världen och som Ant-Man nu ska försöka stoppa... tillsammans med ett gäng myror. Som ni säkert förstår så är Ant-Man uppbyggd med hjälp av enorma specialeffekt och de alla kommer tack o lov väl till pass och helt till sin rätt vilket gör att småkrypslivet känns äkta. Så trots många gröna skärmar och CGI-effekter så känns allt ändå verkligt och det blir dessutom snyggt.
 

Ant-Man och en baby-myra
 
Skådespelarna är klockrena och speciellt Paul Rudd som jag i vanliga fall inte tycker om, men han kommer verkligen till sin rätt i rollen som Scott Lang / Ant-Man. Han är rapp i käften, enkel men rolig och vägra ge upp samtidigt som han emellan åt är lite klantig. I rollen som Langs polare och tillika kriminella vän Luis ser vi Michael Peña och där har vi någon som tillför både skratt och humor i filmen, vilket också han kompanjoner Kurt (David Dastmalchian) och Dave (Tip 'T.I.' Harris) gör. I andra mindre roliga men ändå värdiga roller ser vi Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll som alla fyller en viktig del av handlingen och som även dom sköter sig bra.
 

Ett gäng underhållande tjuvar.
 
Ja, Ant-Man må vara en stor film med ett litet innehåll som skiljer sig från mängden tack vare sitt humoristiska språk och upplägg, och även om det blir både roligt och underhållande så hade jag konstigt nog förväntar mig mer. Jag är alltså både nöjd och besviken på en och samma gång samtidigt som jag verkligen blir underhållen av det annorlunda Marvel-innehållet.
 

Yellowjacket hotar världen
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Ant-Man.
Svensk titel: Ant-Man.
Baserad på serietidningen: Ant-Man, av Stan Lee, Larry Lieber och Jack Kirby.
Taglines: "Heroes don't come any bigger" och "No shield. No armor. No problem".
Genre: Action, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Bobby Cannavale, Anthony Mackie, Judy Greer, Abby Ryder Fortson, Michael Peña, David Dastmalchian, Tip 'T.I.' Harris, Hayley Atwell m.fl.
Regissör: Peyton Reed.
Filmmanus: Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay och Paul Rudd.
Speltid: 117 min (3D Bio / Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 22 Juli 2015.
Distributör: Walt Disney Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 30 November 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): Making Of An Ant-Sized Heist: A How To Guide • Let’s Go To The Macroverse • WHIH News Front •  Deleted & Extended Scenes - Audio Commentary By Peyton Reed And Paul Rudd • Gag Reel • Audio Commentary By Peyton Reed And Paul Rudd.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Making Of An Ant-Sized Heist: A How To Guide • Let’s Go To The Macroverse • WHIH News Front •  Deleted & Extended Scenes - Audio Commentary By Peyton Reed And Paul Rudd • Gag Reel • Audio Commentary By Peyton Reed And Paul Rudd.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
 1. Iron Man (2008).
 2. The Incredible Hulk (2008).
 3. Iron Man 2 (2010).
 4. Thor (2011).
 5. Captain America: The First Avenger (2011).
 6. Marvel's The Avengers (2012).
 7. Iron Man 2 (2013).
 8. Thor: The Dark World (2013).
 9. Captain America: The Winter Soldier (2014).
 10. Guardians of the Galaxy (2014).
 11. Avengers: Age of Ultron (2015).
 12. Ant-Man (2015).
 13. Captain America: Civil War (2016).
 14. Doctor Strange (2016).
 15. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017).
 16. Spider-Man: Homecoming (2017).
 17. Thor: Ragnarok (2017).
 18. Black Panther (2018).
 19. Avengers: Infinity War Part 1 (2018).
 20. Ant-Man and the Wasp (2018).
 21. Captain Marvel (2019).
 22. Avengers: Infinity War Part 2 (2019).
 23. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (20??).
 

 
 

Kommentarer
Emelie Karlsson säger:

Hmm, tyckte den här var lite meh - eller den var självklart bra, men inte så bra den skulle kunnat bli. Det blev lite för mycket komiskt, precis som med Age of Ultron

Svar: Jag hade med förväntat mig mer men jag tror inte en film som denna hade överlevt utan sin humor, då hade den nog bara blivit dum. Age of Ultron upplevde jag däremot inte som rolig och jag vet inte ens om jag tycker den är bra. Jag har sett den två gånger man kan inte sätta fingret på den..... därav har recensionen av den filmen uteblivit =)
...Liiinna

2016-01-04 Kl: 18:47:14
URL: http://fiktivaem.blogg.se/
Robin säger:

Själv var jag väldigt överraskad. Att se en hjälte med personlig agenda, som vill vara värd sin dotters kärlek var väldigt gulligt, faktiskt. och Paul Rudd är mer än bara komisk, vilket jag tycker om. Hoppas han gör fler draman i framtiden. Det kändes uppfriskande att se en superhjälte-film som inte bara är action, explosioner och mega-super-duper-krafter. Utan en som faktiskt har ett hjärta också. Grym final, med.

2016-01-15 Kl: 11:52:31
URL: http://filmfett.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: