Doctor Strange (2016)

Doctor Strange (Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr):
Stephen Strange är en framgångsrik men arrogant neurokirurg vars händer tar skada i en bilolycka. Utan medicinsk möjlighet till att bli återställ beger han sig till Katmandu i Nepal där han söker efter Kamar-Taj, en mystisk plats där hjälp sägs finnas. Men det visar sig även vara ett ställe där övernaturliga krafter användas för att beskydda världen mot ondska.
 
 
BETYG och RECENSION:
Doctor Strange är ett av de senaste tillskotten i Marvels filmhistoria som bjuder på ett färgsprakande och magiskt äventyr. I titelrollen ser vi ingen mindre än Benedict Cumberbatch och i andra stora roller ser vi bland annat Chiwetel Ejiofor, Mads Mikkelsen och Tilda Swinton medan Rachel McAdams syns i en mindre men ack så betydelsefull roll. 
 

Doctor Strange söker efter en läkande kraft men finner så mycket mer
 
Den första halvan av Doctor Strange lyckas med något som få filmer gör då den är något seg, utdragen och händelselös men samtidigt även innehållsrik, påskyndad och framåtsträvande. Med andra ord möter vi där ett helt hav av element som går emot varandra och det är först när vi kommer in i anda akten som det verkligen börjar hända grejer. Filmen tar då ett lyft och ökar takten. Spänningen kommer igång samtidigt som kampen mellan ont och gott sätter fart och en del humoristiska moment blinkar då även förbi.
 

Inte Mr eller Mästare, utan Doctor Strange.
 
Doctor Strange är utan tvekan en mäktig film och visuellt sett så är den banbrytande med sina starka färger och sitt häpnadsväckande universum som leker med tid och rum. Effekterna är poppande vilket blir som en smällkaramell för ögonen men det blir lätt lite för mycket av det goda, och filmen påminner dessutom väldigt mycket om Inception från 2010 då den når sina CGI-höjder. Dock utnyttjars inte 3D-effekten till fullo och precis som så många andra Marvel-filmer så nöjer den sig med att ge oss ett djup. Även om Doctor Strange är en bra film så blir det dock lite för mycket hokus pokus för min smak och därför får jag tyvärr också säga att detta är en av de svagare pusselbitarna i Marvels universum, men självklart är den sevärd.
 

Fängslande effekter kommer i stort och smått.
 
 © 2017 MARVEL
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Doctor Strange.
Svensk titel: Doctor Strange.
Baserad på: Marvels serietidningskaraktär Doctor Strange, av Stan Lee och Steve Ditko.
Taglines: "Open your mind. Change your reality", "Question reality. Change your destiny", "The impossibilities are endless", "Expand your mind" och "Open your mind".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Rachel McAdams m.fl.
Regissör: Scott Derrickson.
Speltid: 115 min (Bio / Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 28 Oktober 2016.
Distributör: Disney / Marvel.
Blu-ray release: 20 Mars 2017.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Play Movie With Intro • Featurettes: A Strange Transformation, Strange Company, The Fabric of Reality, Across Time and Space, The Score-cerer Supreme • Marvel Studios Phase 3 Exclusive Look • Team Thor: Part 2 • Deleted & Extended Scenes • Gag Reel • Audio Commentary By Director Scott Derrickson.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Iron Man (2008).
  2. The Incredible Hulk (2008).
  3. Iron Man 2 (2010).
  4. Thor (2011).
  5. Captain America: The First Avenger (2011).
  6. Marvel's The Avengers (2012).
  7. Iron Man 2 (2013).
  8. Thor: The Dark World (2013).
  9. Captain America: The Winter Soldier (2014).
  10. Guardians of the Galaxy (2014).
  11. Avengers: Age of Ultron (2015).
  12. Ant-Man (2015).
  13. Captain America: Civil War (2016).
  14. Doctor Strange (2016).
  15. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017).
  16. Thor: Ragnarok (2017).
  17. Avengers: Infinity War Part 1 (2018).
  18. Black Panther (2018).
  19. Captain Marvel (2019).
  20. Avengers: Infinity War Part 2 (2019).
 

Kommentarer
Karolina säger:

Den här har jag sett fram emot att se, är stort marvelfan :) tycker dock det har blivit sämre kvalité på filmerna senaste tiden. Det känns som de bara försöker kräma ut karaktärer för att tjäna pengar(vilket såklart är fallet...)
Menar jag älskade första Avengersfilmen, Guardians of the Galaxy1,Iron Man 1 etc medans senaste Avengersfilmen tyckte jag nästan illa om :).
Fast lika illa som DC comics sorgliga ursäkter till filmer har de som tur är inte varit (än).

Svar: Håller med. Uppföljarna har inte hållit måttet och den sista Avengers var så platt att jag inte ens kunde recensera den. Captain America tycker jag däremot har blivit lite bättre, jag gillade nämligen inte alls den första filmen medan den andra var betydligt bättre och den 3 kändes som en Avengerfilm där de glömt Thor och nån till. Dr Strange har visserligen tagit publiken med stor och alla jag pratar med gillar den, så det är nog bara jag som avviker lite där. Magi är nämligen ingenting för mig =)
...Liiinna

2017-03-14 Kl: 09:49:52
URL: http://grenathegreat.com

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: