Queen & Slim

Queen & Slim 
Under deras första dejt stoppas en svart man och kvinna av polisen för en mindre trafikförseelse. Men situationen spårar snabbt ur och mannen råkar döda polisen i självförsvar, vilket leder till att paret tvingas fly.  
 
 
BETYG och RECENSION:
Ingen har väll missat allt surr om "Black Lives Matter" och lite passande kom för ett tag sedan också filmen QUEEN & SLIM som ringar in ämnet bra, och som visar oss hur det faktiskt och tragiskt nog går till i många fall. 
 

Efter en stel första dejt blir Ernest Hines (Daniel Kaluuya) and Angela Johnson (Jodie Turner-Smith) stannade av polisen.
 
Filmen må vara rätt så lågmäld och tempot rullar på långsamt, men handlingen är ändå intressant och speglar den vardag som vi har hör talas om så gott som dagligen den sista tiden. En handling där två mörkhyade genast tas för brottslingar av den vita polismannen som agerar fel utan att ens blinka eller ge dom en chans, något som kommer få förödande konsekvenser för dom alla. Skådespelarna må vara något stela men det känns ändå rätt för deras karaktärer samtidigt som det är berörande att följa med på deras resa och personliga utveckling. Trots detta så lyckas ändå aldrig QUEEN & SLIM riktigt greppa tag i mig och i slutändan hade jag nog hoppats på att få se lite mer drama och romantik, men på sin helhet är ändå innehållet en tragisk tragedi som måste få komma fram.
 

Saker och ting spårar ur och de tvingas fly
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Queen & Slim.
Genre: Drama, Kriminalare, Romantik.
Skådespelare: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine m.fl.
Regissör: Melina Matsoukas.
Speltid: 132 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2019.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 27 Juli 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): A Deeper Meaning • Melina & Lena Off the Script On the Run with Queen & Slim Feature Commentary with Director/Producer Melina Matsoukas and Writer/Producer Lena Waithe.
 

 
 
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: