Bloodshot

Bloodshot 
Soldaten Ray Garrison har nyligen dödats i strid men fått livet tillbaka, men nu som supermänniska. Med en armé av nanoteknologi i sina vener är han en ostoppbar kraft och starkare än någonsin, och med en förmåga att självläka direkt. Men företaget som återuppväckte honom, RST Corporation, kontrollerar inte bara hans kropp utan även hans hjärna och hans minnen vilket får Ray att bli tveksam på vad som är verkligt eller ej, men han tänker ta reda på det
 
 
BETYG och FILMRECENSION:
BLOODSHOT är en spelfilmsversion av serietidningen och om karaktären med samma namn där vi nu kan se på medan Vin Diesel ännu en gång visar upp sina muskler. Och visst har filmen mötts av dålig kritik - kanske för att den är aningen dum och lite av en copycat, plus att man kan förutspå det mesta - men filmen är ändå underhållande och sevärd samtidigt som den bjuder på det där lilla som just jag gillar.
 

Ray (Vin Diesel) dör och återuppstår med nanoroboter i sitt blod
 
Säga vad man vill om BLOODSHOT, så som dennes handlingen och skådespelsinsats, men snygg är den i alla fall, nästan lite som ett CGI-ögongodis där färgerna känns helt rätt. Dessvärre gör Vin Diesel det han alltid gör genom att visa upp sina muskler och han misslyckas dessutom med att förmedla känslor, och då är det just känslor som ska driva hans karaktär framåt på hämndvägen. Därtill är de övriga medverkande mest i skymundan medan han försöker glänsa och Eiza González, som syns i rollen som KT, tycks mest synas i bild för att trycka upp sina perfekta tuttar i vårt tryne. Däremot är det Guy Pearce som lyckas sticka ut i sin biroll som Dr. Emil Harting och han är även den som lyckas rädda lite av skådespelsinsatserna. Och som om det inte är nog med dessa brister så kan vi även känna igen mycket från andra filmer, så som Terminator, en del Marvelkaraktärer, Universal Soldier och mycket mycket mer.  
 

KT är en liten sidekick vars bomber tycks vara prio ett
 
Nu må det kanske låta som att jag inte alls gillar BLOODSHOT men så är inte fallet. Just sån här hjärndöd action som kryddas av snygga specialeffekter är nämligen lite av mitt jam och jag njuter under hela filmens gång. Så trots en mindre sågning upplever jag filmen som både bra och underhållande.
 

Påminner Jimmy Dalton (Sam Heughan) om någon annan karaktär?
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Bloodshot.
Baserad på serietidningen: Bloodshot, av Kevin VanHook, Bob Layton och Don Perlin .
Tagline(s): "Being a hero is in his blood" och "You Don't Need a Past to Have a Future".
Genre: Action, Drama, Science Fiction.
Skådespelare: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Guy Pearce m.fl.
Regissör: Dave Wilson (som David S.F. Wilson).
Speltid: 109 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2020.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 18 Maj 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD, Blu-ray och 4K Ultra HD): Deleted & Extended Scenes Including Alternate Ending • Outtakes & Blooper Reel Initiate Sequence - Directing Bloodshot Forgotten Soldiers - The Cast of Bloodshot..
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: