The Belko Experiment

The Belko Experiment 
Åttio amerikaner blir inlåsta i Belko Industries huvudkontor och skräcken sprider sig när en okänd röst utfärdar ett kommande via högtalarsystemet: "Döda två personer inom en halvtimme annars kommer fler personer att dö". Mike och hans flickvän försöker övertyga sina kollegor att inte lyda ordern, men situationen eskalerar när de anställda vänder sig mot varandra i ett desperat försök till att överleva
 
 
BETYG och RECENSION:
THE BELKO EXPERIMENT är en splatterfilm som känns som en liten korsning av Office Space och Battle Royale och där 80 människor måste döda varandra för att ha en chansen överleva. Och ja, det blir blodigt.
 

80 amerikaner blir inlåsta på Belko Industries huvudkontor...
 
Här får vi se huvuden som exploderar, skallar som slås in och kroppar som spetsas och skottskadas samtidigt som spänningen trycker sig på. Filmen är rent av riktigt brutal och inget för den blodkänslige. Därtill kryllar det av välkända skådespelare, varav många syns inom Marvel Cinematic Universe, och de alla är passande i sina roller. Dock finns det här gott om stereotyper och det är dessutom svårt att hålla reda på dom alla, men det hela lättas upp av lite humor som dyker upp här och där.
 

... och där en okänd röst utfärdar ett order via högtalarsystemet som går ut på att de anställda ska döda några av sina kollegor, något som Mike (John Gallagher Jr.) och han flickvän försöker stoppa, ...
 
Överlag så är THE BELKO EXPERIMENT en spännande och blodig film med en lagom lång speltid som underhåller mig från början till slut, men om vi ska vara ärliga så lämnar dock filmen hos utan några riktiga svar.
 

... men folk få panik och massakern är ett faktum.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Belko Experiment.
Tagline(s): "Office Hours Are Over", "Proceed Calmly To The Exit Doors", "Just Another Day At The Office", "Meetings Can Be Murder", "This Is Not A Drill", "Casualty Friday" och "Choose Your Weapon".
Genre: Action, Skräck, Thriller.
Skådespelare: John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Adria Arjona, John C. McGinley, Melonie Diaz, Sean Gunn, Michael Rooker, David Dastmalchian, Josh Brener m.fl.
Regissör: Greg McLean.
Filmmanus: James Gunn.
Speltid: 88 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2016.
Distributör: SF Studios.
DVD och Blu-ray release: 7 Augusti 2017.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Rules of the Game: The Secrets Behind The Belko Experiment • Lee Hardcastle´s Survival Tips • Deleted Scenes • Image Gallery • Theatrical trailer.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: