Doctor Sleep

Doctor Sleep 
Danny "Dan" Torrance, som nu är vuxen, är hemsökt av de traumatiska upplevelser han fick utstå som barn på Overlook Hotel, och han tvingas nu ta itu med vålnaderna från det förflutna när han möter den lilla flickan Abra som är i desperat behov av hans hjälp.
 
 
BETYG och RECENSION:
Det må ha tagit 39 år men nu är det dags för The Shining att spinna vidare med en uppföljare som fått namnet DOCTOR SLEEP, och här får vi se fortsättningen på den numer vuxna Dannys (Ewan McGregor) liv och hans... förmåga att "skimra".
 

Abra (Kyliegh Curran) "skimrar" med Dan (Ewan McGregor)...
 
Jag tillhör en av de få som anser att The Shining må vara en av de sämre kultklassiker ut i filmhistorien och därför blir jag också chockad över att jag nästan gillar DOCTOR SLEEP som faktiskt råka var lite bra, och rent av lite spännande. Dock är director's cut versionen av filmen något segdragen och även för lång med sina få händelsemoment, men här finns ändå en viss spänning som håller mitt intresse vid liv, och när halva speltiden har passerat ökar dessutom spänningen en aning vilket gör filmen lite lagom intressant. Förutom att DOCTOR SLEEP, till skillnad från The Shining, innehåller spänning så är miljöerna passande och här finns även ett visst litet obehag, men jag kan ändå inte skaka känslan av att allt känns något krystat och lite dumt. Därtill varierar Ewan McGregors prestation mellan att vara bra och inövad vilket drar ner trovärdigheten en aning, men överlag så är det inget större fel på filmen som i mitt tycke är bättre än sin föregångare.
 

... och hon jagas av Rose The Hat (Rebecca Ferguson), ledaren av kulten The True Knot.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Doctor Sleep.
Baserad på boken: Doctor Sleep, av Stephen King.
Tagline(s): "A new chapter from Stephen King, author of 'The Shining'", "The World will Shine Again", "Dare to go back" och "The next chapter in The Shining story".
Genre: Drama, Fantasy, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis, Zackary Momoh, Zahn McClarnon, Emily Alyn Lind m.fl.
Regissör / Filmmanus: Mike Flanagan.
Speltid: Theatrical version: 152 min / Director's cut: 180 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 1 November 2019.
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-ray release: 16 Mars 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray och 4K Ultra HD): From Shining to Sleep • The Making of Doctor Sleep: A New Vision • Return to the Overlook..
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. The Shining (1980).
  2. Doctor Sleep (2019). 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: