Euphoria

Euphoria 
Efter att ha spenderat många år utan någon egentlig kontakt vill Emelie återförenas med sin lillasyster Ines och systrarna möts upp för en resa mot en mystisk plats någonstans i mitten av Europa. Fullständigt främmande för varandra och med olika livssanningar konfronteras de med sina livsval och börjar närma sig varandra på nytt, men samtidigt går det också upp för Ines vad Emelies egentliga anledning med vistelsen är.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Detta är regissören och manusförfattaren Lisa Langseth engelskspråkiga filmdebut där hon följer sin känsloladdade mall som involverar psykisk ohälsa i alla de formar, och där vi precis som vanligt kan se Alicia Vikander i huvudrollen.
 

Systrarna Emilie och Ines återförenas efter flera år utan kontakt
 
Just EUPHORIA har en konstig ton över hela sig och detta trots att det påstådda mysteriet går att lista ut redan i början av filmen. Men det är något med den ständiga känslan av sorg, svek, bearbetning och försoning som gör filmen vacker. Därtill bjuder filmen på ett lågmält men känsloladdat drama vars bild och miljö är strålande vackert, och skådespelarna presterar dessutom bra i sina roller. Men händelserna är dessvärre få och tempot långsamt och istället hänger allt på personkemin och relationen mellan de två systrarna Emilie (Eva Green) och Ines (Alicia Vikander), och de olika stadier de går igenom under sin sista gemensam resa.
 

De beger sig ut på en resa till en avlägsen plats...
 
I slutändan är nog EUPHORIA inte en film för alla då den har ett visst deprimerade djup över sig. Men gillar du Lisa Langseths övriga filmer så lär du säkert uppskatta denna också samtidigt som du säkert kommer lämnas med en del funderingar om ditt och dina näras öde.
 

... där Emelies egentliga avsikter avslöjas
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Euphoria.
Tagline(s): "It's never too late".
Genre: Drama, Mysterium, Äventyr.
Skådespelare: Alicia Vikander, Eva Green, Charles Dance, Charlotte Rampling m.fl.
Regissör / Filmmanus: Lisa Langseth.
Speltid: 94 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2017.
Distributör: SF Studios.
DVD och Blu-ray release: 18 Juni 2018.
Extramaterial (DVD): - .
 

 
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: