The Invisible Man

The Invisible Man 
Cecilia är fast i ett kontrollerande förhållande med en rik och briljant forskare, men hon lyckas fly och håller sig gömd med hjälp av sin syster, deras barndomsvän och hans tonårsdotter. Men när hon nås av nyheten att hennes man har begått självmord börjar hon snart misstänka att hans död är en bluff. Detta då en rad kusliga sammanträffanden börja inträffa vilket får Cecilia att ifrågasätta sitt förnuft samtidigt som hon desperat försöker bevisa att hon verkligen blir jagad av någon som ingen kan se.
 
 
BETYG och RECENSION:
THE INVISIBLE MAN är en nyversion av den relativt kända historian som har filmats ett par gånger förr, så som 1933 och 2000 och samtliga bygger på romanen med samma namn från 1897, skriven av H.G. Wells. I de tidigare versionerna koncentrerar man sig på forskaren som blir osynlig men i denna och något mer moderna versionen riktar man istället in sig på hans "änka" och den terror hon utsätts för, en tolkning och synvinkel som skiljer sig från mängden och som jag uppskattar.
 

Cecilia flyr från sin kontrollerande man som senare sägs ha begått självmord.
 
Elisabeth Moss gör en strålande insats när hon nästan enbart bär upp filmen på sina bara axlar och låter sin desperation och rädsla flöda i rolltolkning av Cecilia. Därtill har hela filmen en något otäck och krypande känsla över sig samtidigt som vissa moment kommer som en oförberedd överraskning då den osynliga forskaren sätts åt sidan för att fokusera på den som syns. Dock finns här en del små brister som kanske inte riktigt kan spegla det kontrollbehov som Cecilias man Adrian sägs ha haft och fortfarande har, men de går ändå att blunda för så länge man väljer att göra det.
 

Men ändå tycks han ha hittat en väg att fortsätta terrorisera henne och hennes nära..
 
THE INVISIBLE MAN må ha fått blandad och medioker kritik men jag gillar åtminstone filmen och det den bjuder på, och ser den som en härlig liten godnattsaga.
 

... något som får henne att framstå som galen.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: The Invisible Man.
En nyinspelning av filmerna: The Invisible Man (1933) och Hollow Man (2000).
Baserad på boken: The Invisible Man, av H.G. Wells från 1897.
Tagline(s): "What You Can't See Can Hurt You".
Genre: Mysterium, Science Fiction, Rysare, Skräck, Thriller.
Skådespelare: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer, Aldis Hodge, Storm Reid, Michael Dorman, Benedict Hardie m.fl.
Regissör / Filmmanus: Leigh Whannell.
Speltid: 124 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2020.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 20 Juli 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på 4K Ultra HD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD, Blu-ray och 4K Ultra HD): Deleted Scenes • Moss Manifested Director’s Journey with Leigh Whannell The Players Timeless Terror Feature Commentary with Writer/Director Leigh Whannell.
 

 
 
 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: