Greta

Greta: 
När Frances hittar en kvarglömd handväska i New Yorks tunnelbana tar hon den till sin ägarinnan, pianolärarinnan Greta. Eftersom Frances mamma dött blir hon snabbt vän med den lite äldre och ensamma änkan som också nyligen förlorat någon. Men att det var en dålig idé börjar hon först inse när Greta blir lite väl efterhängsen
 
 
BETYG och RECENSION:
GRETA gick upp på de svenska biograferna med sin originaltitel men när det senare var dags för en DVD- / Blu-rayrelease så fick filmen namnet STALKER. Varför? Ja, det förblir oklart.
Hur som helst så bjuder filmen på ett tema som vi har sett många gånger förr på film, men kanske inte just i denna utsträckningen och därför sticker den också ut något från den alldagliga mängden.
 

Frances hittar en väska på tunnelbanan som hon återlämnar till sin ägare Greta...
 
Dessvärre upplever jag GRETA som något dum och då syftar jag specifikt på en av våra huvudkaraktärer, nämligen Frances (Chloë Grace Moretz). Hon må sakna en modersfigur men ingen normalt funtad 20-nånting-åring hade inlett en vänskap med en främmande kvinna i Gretas (Isabelle Huppert) ålder. Hur som helst så får ändå detta filmen att bli något unik och trots att jag finner hela handlingen något dum så fängslas jag av innehållet. Dock är tempot lite slött och även om man kan förutspå slutet så finns här allt lite spänning mellan raderna samtidigt som karaktären Greta nästan är obehaglig. Skådespelarna är med andra ord bra i sina roller och deras prestation gör i slutändan filmen sevärd och underhållande för stunden.
 

... men ägaren tycks blir lite svår att bli av med
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Greta.
Svensk titel: Stalker.
Tagline(s): "Who is Greta?", "Her Game has just Begun", "Don't take the bait", "Everyone Needs a Friend" och "She's been waiting for you".
Genre: Drama, Mysterium, Thriller.
Skådespelare: Isabelle Huppert, Chloë Grace Moretz, Maika Monroe m.fl.
Regissör: Neil Jordan.
Speltid: 98 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Franska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 26 April 2019.
Distributör: Scanbox Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 23 September 2019.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): - .
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: