Downton Abbey - The Movie

Downton Abbey:
Året är 1927 och den rika familjen Crawley och deras tjänstefolk förbereder sig inför ett besök av kungen och drottningen av England.
 
 
BETYG och RECENSION:
Filmen DOWNTON ABBEY är fortsättningen på tv-serien med samma namn och där vi nu bygger vidare på kostymdramat som tilltalat så många. Nu är det dock så att jag inte har sett tv-serien och därför blir det också något svårt att hänga med i historien, och kanske är det därför som jag inte tilltalas av innehållet.
 

Familjen Crawley väntar på finbesök av kungen och drottningen...
 
Filmen tar (självklart) för givet att vi känner till karaktärerna och deras familjeband och därför introduceras dessa inte på nytt, något som blir ett problem för mig som hoppar rätt in i smeten. Jag saknar helt enkelt det band som trogna tittare har gentemot dramat och därför kan jag inte direkt bry mig om personerna och de intriger som försiggår. Men jag kan ändå uppskatta miljö, smink och kostym trots att jag har något svårt för de fina och prydliga dialogerna som levereras på ett klassiskt i-början-av-1900-talet-stil. Därtill känns innehållet överdramatiserad både när det kommer till musik och manus, och speciellt de försök till att skapa en Sherlock Holms-stämning under vissa incidenter.
 

... och deras tjänstefolk har delade meningar om att behöva passa upp kungahusets personal
 
Om du är ett troget fan av serien så lär du säkert uppskatta filmen, men om du som mig kastas rätt in i dramatiken så blir upplevelsen tyvärr rätt tråkig och intetsägande...
 

Kungafamiljen av England.
 
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Downton Abbey.
Svensk titel: Downton Abbey - The Movie.
Tagline(s): "We've Been Expecting You".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Michelle Dockery, Imelda Staunton, Matthew Goode, Allen Leech, Tuppence Middleton, Maggie Smith, Geraldine James, Elizabeth McGovern, Mark Addy, Joanne Froggatt, Laura Carmichael, Kate Phillips, Sophie McShera m.fl.
Regissör: Michael Engler.
Speltid: 122 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år.
Premiärår: 2019.
Sv. Biopremiär: 13 September 2019.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 3 Februari 2020.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Deleted Scenes • Upstairs & Downstairs Cast Conversations • The Royal Visit • True to the Twenties • Welcome to Downton Abbey • The Brilliance of Julian Fellowes • Feature Commentary with Director Michael Engler.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Upstairs & Downstairs Cast Conversations • The Royal Visit • True to the Twenties • Downton Abbey Series Recap • Welcome to Downton Abbey • The Brilliance of Julian Fellowes • Feature Commentary with Director Michael Engler.
 
FRANCHISEN BESTÅR AV:
  1. Downton Abbey (Tv-serie) (2010-2015).
  2. Downton Abbey (2019). 
 

 
 

Kommentarer
Tess säger:

Jag hade sett serien innan och är väldigt glad i den. Filmen gjorde mig inte besviken, men på grund av konceptet film så kändes mycket förenklat och genomhastat jämfört med serien. Så blir det ju lätt :-)

Svar: Det kan jag tänka mig, de måste ju få med allt på typ 2 timmar istället för 1 säsong =)
...Liiinna

2020-02-25 Kl: 19:03:46
URL: http://highlandertess.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: