One Tree Hill, säsong 1-9

One Tree Hill, säsong 1-9:
Tree Hill är en liten stad i North Carolina där de två halvbröder Lucas och Nathan Scott bor. De har samma pappa men lever två helt skilda liv, två liv som möts när de hamnar i samma basketlag vilket leder till att deras öde sammanflätas i utmaningar, lögner, vänskap och kärleksförhållanden som involvera de tre flickorna Haley, Brooke och Peyton.
 
 
BETYG och RECENSION:
ONE TREE HILL är en dramaserie från 2003-2012 som blandar sport med musik, svek med kärlek, brott med mord och en del sorgliga / tragiska moment med lycka som alla berör.
 

Halvsyskonen Lucas (Chad Michael Murray) och Nathan (James Lafferty) går från ovänner till vänner...
 
Vi får här följa ett gäng high school-elever in i deras vuxenliv där konstigt nog alla tycks möta framgång inom sitt yrkesval, och det få mig att undra hur samtliga kan lyckas slå igenom inom allt ifrån både artister, författare, designer, basketproffs m.m. Men dessförinnan möter ungdomarna motgångar, gifter sig och skaffar barn i förtidig ålder samtidigt som andra byter partner som en annan byter underkläder, och allt tycks vara accepterat, och konstigt nog blir detta extremt fängslande och berörande... nästan som lite av en drog.
 

... samtidigt som de mer eller mindre trånar efter samma kvinnor.
 
När vi når säsong 5 görs ett tidshopp på fyra år vilket också gör att serien blir bättre, mycket bättre. Karaktärerna har då växt upp, lämnat skolan och mognat, och deras problem blir desto mer tilltalande. Dock fortsätter serien att överdriva det mesta och man undrar ännu en gång hur så mycket kan hända ett och samma umgängeskrets, men det bidrar åtminstone till spänning och ett beroende vilket gjorde att jag betade av serien i en rask fart. Därtill förundras jag över de vändningar jag själv gjorde under seriens gång. Jag gick från att ogilla till att verkligen tycka om vissa specifika karaktärer medan andra som jag har tyckt om tappade mitt intresse.
 

Det blir mycket kärlek...
 
I slutändan har ONE TREE HILL lita av allt vilket kan nå och fånga in en bred publik, och när man sedan når slutet så känner men en stor tomhet och saknad av det dramat som har förgyllt och berört ens liv på alla sätt och vis. 
 

... och lite jobb och framgång.
 
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
Originaltitel: One Tree Hill.
Tagline: "Where nothing ever changed until one outsider changed everything".
Antal säsonger: 9 st.
Antal avsnitt: 187 st. 
Genre: Drama, Musik, Romantik, Sport.
Skådespelare: Chad Michael Murray, James Lafferty, Hilarie Burton, Bethany Joy Lenz, Sophia Bush, Lee Norris, Paul Johansson, Antwon Tanner, Barbara Alyn Woods, Jackson Brundage, Lisa Goldstein Kirsch, Barry Corbin, Moira Kelly m.fl.
Skapare: Mark Schwahn.
Speltid: 7653 min (ca 40-42 min per avsnitt).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Sändningsår (TV): 2003 - 2012.
Distributör: Warner Bros.
DVD-release: 21 November 2012 (One Tree Hill: The Complete Seasons 1-9).
Extramaterial (DVD): Commentary • Unaired Scenes • Gag reel • And more!.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: