Flesh and Bone

Flesh and Bone:
Claire är en begåvad balettdansös men ett problemfyllt bagage som ansluter sig till American Ballet Company, ett balettföretag i New York där mottagandet av andra dansare är ovänligt och där konkurrensen är hög. Det är en hård värld av professionell balettdansörer som alla vill nå toppen, där avundsjukan är hög och där framgången har ett pris.
 
 
BETYG och RECENSION:
Flesh and Bone är en amerikansk drama-miniserie från 2015 som består av 8 avsnitt och som hade VoD-premiär i USA den 2 November 2015. Serien tar oss med till den mörka sidan av balettens värld där livet är allt annat än graciöst och lätt, och där dansarna inte bara tampas med sina egna demoner utan de knuffas konstant mot kanten av deras hårda och konstnärlig ledare Paul Grayson (Ben Daniels). Miniserien riktar i första hand in sig på Claire Robbins (Sarah Hay), som är Flesh and Bones huvudkaraktär med ett mörkt förflutet och det är också hennes inre demoner som är miniseriens styrka. Hennes hemliga inre tillför ett mörker till miniserien som är fängslande, intressant och medtagande vilket i sin tur framkallar ett tv-beroende.
 

Paul är extra hård mot sin nya favorit Claire.
 
De flesta av skådespelarna, framförallt dansarna, i Flesh and Bone kommer direkt ifrån balettscenen och det är få av dom som har någon riktigt erfarenhet när det kommer till film och / eller serie-medverkan, men trots detta så hade man kunnat tro att de inte bara har dansat utan även skådespelat större delar av livet. De alla utför sitt jobb anmärkningsvärt bra och minsta lilla reaktion och rörelse känns perfekt och passande i sammanhanget.
 

Skådespelarna dansar lika bra som de agerar.
 
Flesh and Bone är den perfekta miniserien för oss som gillar den mörka tonen av drama, dans, naket och sex. Och det enda som gör mig lite ledsen är att den enbart består av 8 avsnitt, samt att slutet på miniserien är något kort, plötsligt och obesvarat. Jag hade gärna sett en fortsättning på den mörka dansen eftersom några frågor förblir obesvarad, men allt som allt så är Flesh and Bone en annorlunda och väldigt sevärd miniserie, en sevärd serie med ett vackert intro dessutom.
 

Det är inte bara balettdans som syns i Flesh and Bone.
 

MINISERIEINFORMATION:

 
Seriens Originaltitel: Flesh and Bone.
Tagline: "Take no prisoners".
Antal säsonger: 1.
Antal avsnitt: 8.
Genre: Drama.
Skådespelare: Ben Daniels, Sarah Hay, Emily Tyra, Damon Herriman, Irina Dvorovenko, Raychel Diane Weiner, Sascha Radetsky, Karell Williams, Tina Benko, Josh Helman m.fl.
Skapare: Moira Walley-Beckett.
Speltid: 481 min (ca 58-66 min per avsnitt) (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska .
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
VoD-premiär: 2 November 2015
Sändningsår (TV): 2015.
Distributör / TV-Kanal: Starz Media / Starz.
DVD-release: 7 Mars 2016.
Extramaterial (DVD): - .
 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: