Vox Lux

Vox Lux:
1999 mister nästan den 14-åriga Celeste livet i en blodig skolskjutning och hon tar sedan tillfället i akt att skiva och framföra en sång på en minnesstund för offren. Hon blir då genast USA:s lilla älskling och en popkarriär tar fart, men vid år 2017 har hon en hel drös av skandaler bakom sig och nu kämpar den vuxna Celeste med att göra en comeback.
 
 
BETYG och RECENSION:
Vox Lux gör ett tappert försök till att förklara hur ett kändisskap kan förstöra ens liv samtidigt som det ändå framkallar en vilja till att växa och ta plats, och hade detta bara utförts på rätt sätt så hade antagligen filmen kunnat bli hur bra som helst, men nu dalar den dessvärre ner i slummen av smuts.
 

Den 14-åriga Celeste möter framgång över en natt och blir USA:s lilla älskling,..
 
Jag gick in med förhoppningarna om att Vox Lux skulle vara en film för mig, men jisses så fel jag kunde ha. Istället möts jag av en överprestation från Natalie Portman sida och av ett luddigt manus som känns både fjantigt och sagolikt samtidigt som trovärdighetskänslan uteblir. Därtill är filmen uppdelad i två kapitel varav den första halvan riktar in sig på hur den 14-åriga Celeste (Raffey Cassidy) blev känd medan den andra halvan sedan visar hennes vuxna ålder i "nutid" då hon gestaltas av Natalie Portman, och det är just här som filmen brister. Raffey Cassidy gestaltar nämligen både Celest som ung och senare som hennes dotter Albertine, en kontrast som blir på tok för svag och glappet mellan hennes unga och vuxna jag gör att hennes personlighetsförändring glider förbi utan en förklaring. Och de blir inte heller bättre av att en berättarröst försöker föra filmen framåt. 
 

... men i vuxen ålder präglas hon av skandaler, dålig attityd och diva-problem
 
När allt kommer till kritan så är Vox Lux en besvikelse och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att Portman kunde prestera så här överdrivet. Men här finns ändå en viss lite charm, det är nämligen ungefär så här jag ser vissa fejkkändisar som typ The Kardashians.
 

Dottern Albertine är en exakt kopia av sin mor som tonåring... bokstavligt talat.
 

FILMINFORMATION:

 
 
 
Originaltitel: Vox Lux.
Tagline(s): "A Twenty-First Century Portrait".
Genre: Drama, Musik.
Skådespelare: Natalie Portman, Jude Law, Stacy Martin m.fl.
Regissör / Filmmanus: Brady Corbet.
Speltid: 114 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2018.
Sv. Biopremiär: 18 Januari 2019.
Distributör: Studio S.
DVD-release: 15 Maj 2019.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
 
 
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: