Call Me by Your Name

Call Me by Your Name (Drama, Romantik):
När den amerikanska Oliver anländer till Italien under sommaren 1983 dröjer det inte länge förrän den 17-årige Elio och han börjar inleda en förbjuden romans.
 
 
BETYG och RECENSION:
Med ett Oscarsvinnande manus efter en förlaga tar Call Me by Your Name med oss till 1980-talets Italien där romantik och kärlek uppstår mellan den unge Elio (Timothée Chalamet) och den något äldre Oliver (Armie Hammer). Detta leder till lite förbjuden och vacker kärlek som mycket väl hade kunnat beröra om innehållet var mer detaljrikt. 
 

Vänskapen mellan Elio och Oliver växer...
 
Call Me by Your Name bjuder på vackra Italienska sommarmiljöer och en något småmysig känsla, men filmens tempo är dessvärre något för saktfärdig för just mig och de händelselösa stunder råkar därför göra filmen aningen tråkig. Därtill upplever jag utformningen lite för feg då filmen utesluter de intima bitarna mellan männen och detta gör mig också något besviken. Trots detta så må ändå historian vara både vacker, något sensuelle och välspelad men jag har svårt att falla för romantiken som jag upplever lite svag.
 

... och snart slår det gnistor mellan de båda
 
I slutändan misslyckas jag helt enkelt med att se det där fina och kärleksfulla som så många andra tycks se, och istället upplever jag Call Me by Your Name som en något alldagligt film som inte direkt sticker ut.
 

För att dölja sin läggning måste man ragga på tjejer.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Call Me by Your Name.
Baserad på boken: Call Me by Your Name, av André Aciman.
Tagline(s): "Is it better to speak or die?".
Genre: Drama, Romantik.
Skådespelare: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel m.fl.
Regissör: Luca Guadagnino.
Speltid: 132 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Italienska m.m.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 22 December 2017.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 4 Juni 2018.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD och Blu-ray): Snapshots of Italy: The Making of Call Me By Your Name • In Conversation with Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg & Luca Guadagnino • Commentary With Timothée Chalamet & Michael Stuhlbarg • “Mystery of Love” by Sufjan Stevens.
 

 
 

Kommentarer
Nathalie Isaksson säger:

Jag gav denna full pott, där finns så mycket i filmen som är så fint och för min del blev aldrig filmen tråkig som romantiska draman annars har lätt för att bli. Denna filmen gav en mysig känsla med lite sorgliga stunder, andra roliga och de flesta bara fina.

Svar: Ännu en gång har vi två helt olika uppfattningar om film ;) Men jag kan förstå dig, så tycker ju typ hela världen utom jag och http://iheartfantasy.blogg.se/
...Liiinna


bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: