Deep Blue Sea

Deep Blue Sea (Action, Science Fiction, Thriller): 
När man söker efter ett botemedel mot Alzheimers sjukdom blir plötsligt en grupp forskare på en isolerad forskningsanläggning ett bete till de intelligenta hajar som de forskar på. 
 
 
BETYG och RECENSION:
Deep Blue Sea, en hajfilm som är i en sort för sig och där man än idag skrattar åt de extremt dåliga och väl omtalade CGI-effekterna. Men om man bortser från detta och mycket annat så är det faktiskt inget större fel på film... om man gillar ett försök till A-film som sedan slutade som en B-film vill säga.
 

En omtalad scen.
 
Med ett soundtrack som är fyllt av opassande 90-talsmusik och ett gäng tröga karaktärer så lyckas faktiskt filmen underhålla mig som tittar och det blir rent av en del skratt, men kanske av fel anledning. Dock upplever jag inte samma känsla som jag gjorde när jag var ung och dum men här finns ändå något som biter sig fast och fängslar mig. Kanske är det de kassa dialogerna och de stereotypa och dumma karaktärerna som blir som fisken i vattnet då det något idiotiska manuset tar liv, eller så är det bara min smak av film som är kass. Hur som helst så är Deep Blue Sea en underhållande film som som nästan ändå lyckas bli bra.
 

Dr. Susan McAlester (Saffron Burrows) är "stjärnan" bakom forskningen.
 

FILMINFORMATION:

 
Originaltitel: Deep Blue Sea.
Tagline(s): "Bigger. Smarter. Faster. Meaner.", "How fast can you swim?", "Welcome to the endangered species list", "Your worst fear is about to surface" och "Beneath the glassy surface, there's a World of gliding Monsters".
Genre: Action, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Thomas Jane, Saffron Burrows, Samuel L. Jackson, Jacqueline McKenzie, Michael Rapaport, Stellan Skarsgård, LL Cool J m.fl.
Regissör: Renny Harlin.
Speltid: 101 min (DVD).
Språk: Engelska.
Undertext: Engelska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 1999.
Sv. Biopremiär: 5 November 1999.
Distributör: Warner Home Video.
DVD och Blu-ray release (i England): 5 Juni 2000 (DVD) och 9 Augusti 2010 (Blu-ray).
Extramaterial (DVD): Documentaries • Star/Director Commentaries • Deleted Scenes • Stills Gallery.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary by Director Renny Harlin and Samuel L. Jackson • Featurettes When Sharks Attack and The Sharks of Deep Blue Sea • Deleted Scenes.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Deep Blue Sea (1999). 
  2. Deep Blue Sea 2 (2018).
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: