Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (Action, Fantasy, Komedi, Äventyr):
Jack Sparrow inleder en stävan för att hitta ungdomens fontän, men det visar sig snart att även Blackbeard och hans "dotter" Angelica är på jakt efter samma sak. Detta leder till komplikationer då Jack inte vet vem av dom han ska fasa mest: Är det den fruktade piraten eller Angelica som Jack delar ett förflutet med?
 
 
BETYG och RECENSION:
Det har gått flera år sedan jag såg de tre första Pirates of the Caribbean filmerna och mitt minne är därför vagt. Jag kommer ihåg att jag tyckte den första filmen var bra, den andra var si så där och den tredje gillade jag däremot inte alls. Därför valde jag att kasta mig in i den fjärde filmen, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (svensk titel: Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten), utan att friska upp minnet och nu i efterhand inser jag att det kanske var ett misstag. Jag har nämligen helt tappat tråden eller så avviker handlingen något enorm från de tidigare filmerna, och istället för att se underhållning så finner jag bara filmen överdriven, dum och tråkig samtidigt som de roliga inslag är ytterst få.
 

Jack Sparrow och Barbossa (Geoffrey Rush) letar efter ungdomens fontän.
 
Johnny Depp är tillbaka i rollen som Jack Sparrow för fjärde gången medan Orlando Bloom och Keira Knightley har varit smarta nog att hoppa av franchisen i tid. Istället hittar vi nu Penélope Cruz i en stor roll som Angelica, en gammal bekant till Jack som hänger med på hans överdrivna äventyr. Även om Depp är extrem så kan man inte blunda för att han är både bra och duktig i sin roll, en karaktär som passar honom som handen i handsken och han lyckas till om med framkalla en del få skratt. Därtill så är miljön vacker och inbjudande men själva historien är tyvärr inte mycket att ha och speltiden känns tråkigt nog dubbelt så lång än vad den faktiskt är.
 

Angelica (Penélope Cruz) och Blackbeard (Ian McShane) kommer i Jacks väg.
 
Jag må inte minnas mycket av de föregående filmerna men jag minns tillräckligt för att inse att Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides har en annorlunda handling som avviken en hel del från det som vi tidigare har sett. De döda piraterna lyser praktiskt taget med sin frånvaro och upplägget blir mest bara barnsligt och överdrivet med några få underhållande stunder. Hade jag varit yngre så hade jag antagligen tyckt bättre om Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides men på sin höjd anser jag den nu vara okej och inget mer.
 

En vackra men farlig sjöjungfru försvårar strävan.
 
© Disney
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.
Svensk titel: Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten.
Tagline(s): - .
Genre: Action, Fantasy, Komedi, Äventyr.
Skådespelare: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane m.fl.
Regissör: Rob Marshall.
Speltid: 131 min (DVD).
Språk: Engelska och Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2011.
Sv. Biopremiär: 18 Maj 2011.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-ray release: 28 September 2011.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): Lego® Pirates Of The Caribbean: Captain Jack‘s Brick Tales • Bloopers of the Caribbean • Discover Blu-ray 3DTM With Timon & Pumbaa.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): Audio commentary • Bloopers of the Caribbean • Lego® Pirates Of The Caribbean • Discover Blu-ray 3DTM With Timon & Pumbaa.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003).
  2. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006).
  3. Pirates of the Caribbean: At World's End (2007).
  4. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011).
  5. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: