A United Kingdom (2016)

A United Kingdom (Biografi, Drama, Romantik):
Filmen är baserad på en sann historia.
Året är 1947 då Seretse Khama, tronarvingen av Botswana, träffar kontoristen Ruth Williams från London. Kärleken slår till snabbt och trots protester ingår de giftermål. Dock orsakar detta ett problem för de brittiska och sydafrikanska myndigheterna som gör allt i sin makt för att splittra paret som i sin tur tappert kämpar för sin kärlek och för att införa demokrati i Botswana.
 
 
BETYG och RECENSION:
A United Kingdom är ett fint och verklighetsbaserat drama som kretsar kring en historisk händelse där kärleken tycks övervinna allt. Men för att nå sina mål måste man också ge upp mycket och ta upp en kamp, något som här kom att involvera två kontinenters syn på äktenskap mellan två personer med olika hudfärger.
 

Ruth Williams (Rosamund Pike) faller för Seretse Khama (David Oyelowo), den blivande kungen av Botswana, som för tillfället är bosatt i England.
 
A United Kingdom har ett stillsamt tempo som involvera en del händelselösa moment, men handlingen är ändå gripande och det finns många stunder då jag lockas till tårar. Det kan handla om en enkel blick från omgivning eller en kall och elak handling som utmärker hatet mellan olika människoraser, men däremellan utstrålar filmen en enorm värme som är fylld av kärlek, värme och förtroende och detta trots att förnedringen mot mörkhyade är total, även i deras egna hemland. Därtill så är den afrikanska miljön bedårande vacker trots sand torra vyer som lider av bristen på gröna skogar, och kemin mellan skådespelarna känns äkta trots att Rosamund Pike inte känns helt perfekt i rollen som Ruth Williams. Hennes ansiktsuttryck är nämligen något stelt och hon är och ser även för gammal ut för den karaktär hon spelar.
 

När det blir dags att bestiga tronen flyttar paret till Seretses hemland där de möts av delade meningar ang. deras äktenskap.
 
Den sanna historien som berättas i A United Kingdom var tidigare helt okänd för mig och nu i efterhand är jag tacksam för att ha fått ta del av den, och detta för att det är en viktig del av världshistorian. Så trots ett lite för stillsamt tempo där bristen på händelser lyser starkt så är detta en film som bör ses, den kommer nämligen beröra dig vare sig du vill det eller ej.
 

Kärleken kan övervinna allt bara man är stark och står för sina åsikter.
 

FILMINFORMATION:

 
Filmen är baserad på en sann historia.
Originaltitel: A United Kingdom.
Svensk titel: A United Kingdom.
Baserad på boken: Colour Bar, av Susan Williams.
Tagline(s): The True Story of a Love that shook an Empire.
Genre: Biografi, Drama, Romantik.
Skådespelare: David Oyelowo, Rosamund Pike, Tom Felton, Jack Davenport m.fl.
Regissör: Amma Asante.
Speltid: 111 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 10 Mars 2017.
Distributör: Noble Entertainment.
DVD och Blu-ray release: 7 Augusti 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: