Big Little Lies, säsong 1

Big Little Lies:
Tre mammor håller upp en falks fasad för att ge skenet om en perfekt tillvaro, men bakom stängda dörrar finns sprickor och lögner som kommer leda fram till ett mord.
 
 
BETYG och RECENSION:
BIG LITTLE LIES var till en början menad att förbli en miniserie på sju delar men det ändrades strax efter seriens stora framgång, och i rollistan finns ett helt hav av välkända filmstjärnor medan man tar upp ämnet om våld i hemmet. Serien rullar på något långsamt men ämnet är gripande då en falsk fasad målas upp för att dölja sanningen, och handlingen är dessutom något spännande när allt hintar om ett kommande mord som gör att man som tittare börjar leta efter ledtrådar.
 

Madeline (Reese Witherspoon) är omgift men kan inte släppa sitt ex
 
Dessvärre kan jag inte sträcka mig så långt och säga att BIG LITTLE LIES är en fantastisk serie men jag gillar den ändå skarpt. Dock stör jag mig något enormt på en av de snobbiga överklass karaktärerna som mest bara gnäller för gnällandets skull medan jag tycker desto mer om de två andra, varav den ena lever i våld och där den andra jagas av gamla demoner. Trots att tempot är långsamt så hålls spänningen vid liv med hjälp av lögner och frågan om vem som har mördat vem, samt att detta faktiskt är en vardag som många lever i. Därtill så briljerar skådespelarna i sina roller då de ger ifrån sig ett trovärdigt intryck.
 

Celeste (Nicole Kidman) lever i ett våldsamt förhållande
 
Säsong 1 har en längd på ca 6½ timmar vilket gör att man lätt kan spana in den i ett sträck på en och samma kväll, frånsett att man har den tiden. Så poppa popcornen, skär upp osten, häll upp vinet och bara njut. BIG LITTLE LIES är nämligen en miniserie som inte kommer göra dig besviken.
 

Jane (Shailene Woodley) ljuger var gång hennes son frågar vem hans pappa är
 
 

TV-SERIEINFORMATION:

 
Originaltitel: Big Little Lies.
Baserad på boken: Big Little Lies, av Liane Moriarty.
Tagline: "It's a wonderful lie" och "A perfect life is a perfect lie".
Säsong: 1.
Antal avsnitt: 7. 
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium.
Skådespelare: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz, James Tupper, Jeffrey Nordling, Laura Dern m.fl.
Skapare: David E. Kelley.
Speltid: 370 min, ca 51-59 min per avsnitt (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sändningsår (TV): 2017 (Internet).
Distributör: Warner Bros.
DVD och Blu-rayrelease: 25 September 2017.
Köp Mini-serien på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): About Big Little Lies – An extended behind-the-scenes look at the series with never-before-seen cast & crew interviews • Includes “Inside the Episodes” with director Jean-Marc Vallée and writer David E. Kelley.
Köp TV-serien på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): About Big Little Lies – An extended behind-the-scenes look at the series with never-before-seen cast & crew interviews • Includes “Inside the Episodes” with director Jean-Marc Vallée and writer David E. Kelley.