Passengers (2016)

Passengers (Drama, Romantik, Science Fiction, Äventyr):
Rymdskeppet Avalon är på väg till en avlägsen planet som ska bli ett nytt hem för mänskligheten. Ombord finns 5000 passagerare och 258 besättningsmän, men resan tar en vändning för två passagerare när de vaknar upp ur hypersömnen 90 år förtidigt.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Passengers är ett romantiskt drama som utspelar sig i rymden ombord ett bristfärdigt rymdskepp och där enbart två personer och en android är vakna. Historian är fin och stillsam men ändå spännande och dramatisk samtidigt som allt är bedårande vackert både i 2D och 3D på hemmaplan.
 

Jim (Chris Pratt) vaknar upp ur hypersömnen 90 år förtidigt och hans enda sällskap är androiden Arthur (Michael Sheen).
 
Passengers har en otroligt atmosfär trots en rätt så steril och skådespelsfattig miljö. Designen på rymdskeppet Avalon är snygg både invändigt och utvändigt och de få karaktärerna samspelar bra tillsammans med en stark kemi. Tempot må vara något seg och filmen är full av stillsamma och något händelselösa moment men det är passande för historien samtidigt som kärleksdramat och en del svek målas upp. Därtill så är dramat och spänningen tilltalande och det finns även en viss humor gömd i ensamheten som lockar fram en del småskratt samtidigt som jag verkligen kan känna och lida med karaktärerna. Deras öde må vara fruktansvärt men jag hade inte tvekat en sekund om jag fick valet att byta liv med dom.
 

Till Jims stora glädje vaknar även snart Aurora (Jennifer Lawrence) upp.
 
Filmen avviker alltså en hel del från de klassiska sciencefictionfilmerna då man har skippat utomjordingar och rymdkrigsscener, och istället har man valt att satsa på karaktärernas liv och öde. Skådespelarna är fantastiska och klickar som handen i handsken tillsammans med den gripande historien, men en film som Passengers innehåller självklart ändå en del små fel och brister, så som tårar som rinner ner längst med kinden i tyngdlöst tillstånd och varierande värmenivåer i ett överhettat rum. Men detta är småsaker som jag kan förbi se och i slutändan är Passengers den bästa filmen att nå biograferna under 2016 och därför ett självklart köp för er som inte redan har sett den.
 

Både rymdskeppet Avalon och rymden i sig är bedårande vackert.
 
© 2016 Columbia Pictures Industries, Inc., LSC Film Corporation, Village Roadshow Films Global Inc. and Wanda Culture Holding Co. Limited.
 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Passengers.
Svensk titel: Passengers.
Taglines: "Every Moment Counts", "There is a reason they woke up" och "Nothing Happens By Accident".
Genre: Drama, Romantik, Science Fiction, Äventyr.
Skådespelare: Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Michael Sheen, Laurence Fishburne m.fl.
Regissör: Morten Tyldum.
Speltid: 116 min (Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 11 år.
Premiärår: 2016.
Sv. Biopremiär: 21 December 2016.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-ray release: 15 Maj 2017.
Köp filmen på DVD hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (DVD): On The Set With Chris Pratt • Casting The Passengers • Creating The Avalon • Outtakes From The Set • Book Your Passage: Looking for a new Life? Learn more about the Homestead Company. See what awaits you.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop eller Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): Deleted Scenes • Space On Screen: The Visual Effects of Passengers • On The Set With Chris Pratt • Casting The Passengers • Creating The Avalon • Outtakes From The Set • Book Your Passage: Looking for a new Life? Learn more about the Homestead Company. See what awaits you.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: