Fast & Furious 8 (2017)

The Fate of the Furious (Action, Thriller): 
Dom och Letty är på smekmånad och lever det till synes normala livet i skymundan medan övriga "familjemedlemmar" även de har lagt brottsvågen åt sidan. Men när Dom plötsligt vänder sin familj ryggen och slår sig samman med en terrorist samlas de alla ännu en gång för att stoppa och få hem honom.
 
 
 
BETYG och RECENSION:
Fast & Furious, filmserien som aldrig tycks ta slut, är inne på sin åttonde film med Fast & Furious 8 (originaltitel: The Fate of the Furious) och sedan en tid tillbaka kan vi glömma så gott som allt som har med streetrace att göra. Filmserien har nämligen eskalerat till en mer kriminell bana där farliga brottslingar tycks komma i "familjens" väg samtidigt som den röda tråden har blivit något starkare. Men efter Paul Walkers plötsliga dö så är självklart både Brian och Mia ute ur leken medan övriga karaktärer, som fortfarande är vid liv, återigen syns till. Och denna gången, då gäller det att hitta den försvunna familjemedlemmen som vänt dom alla ryggen.
 

Dominic Toretto har bytt sida och svikit familjen.
 
Fast & Furious 8 bjuder på mängder av action och filmen håller gasen i botten från början till slut då bilarna kvaddas som insekter mot en flugsmälla, och den tekniska biten spelar även denna gång en stor roll i handlingen. Teamet består av de gamla vanliga och välkända ansiktena, men undantag för en del bortfall, och ny i rollistan är Charlize Theron som tar sig an rollen som den kriminella hackern Cipher, en kvinna som lindar Dominic 'Dom' Toretto(Vin Diesel) runt sin lillfinger för att få det hon vill ha. Därtill så är humor på topp under ett flertal tillfällen när Roman (Tyrese Gibson) och Deckard (Jason Statham) lockar till ett flertal skratt, och jag kan inte heller undvika att märka att det också är dessa två som lyfter filmen en bit från den något nedsmutsade marken.
 

Gänget, inklusive några nykomlingar, är tillbaka för att hitta Dom och... rädda världen?
 
Nu är det dock ändå så att Fast & Furious 8 är den svaga länken i racet och filmfranchisen börjar även att bli lite uttjatad, och då är ändå fler filmer på gång. Därtill så finns här även många stunder då allt blir aningen överdrivet och detta med hjälp av en del dumma dialoger, och specialeffekterna kunde dessutom vara betydligt bättre. Men hur som helst, trots mitt bristande intresse för bilar så är Fast & Furious 8 ännu en film ut i skaran som jag finner underhållande och detta trots att jag personligen tycker att de kunde ha stoppat efter den sjunde filmen.
 

Muskelknuttarna visar upp vad de går för.
 
© 2016 Universal Studios. All Rights Reserved. 
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Fate of the Furious.
Svensk titel: Fast & Furious 8.
Tagline(s): "New roads ahead", "Family no more", "The ride isn't over" och "Ride or die. Remember".
Genre: Action, kriminalare, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris 'Ludacris' Bridges, Charlize Theron, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky, Kristofer Hivju, Scott Eastwood m.fl.
Regissör: F. Gary Gray.
Speltid: 136 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Ryska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2017.
Sv. Biopremiär: 12 April 2017.
Distributör: Universal.
DVD och Blu-ray release: 28 Augusti 2017.
Köp filmen på DVD hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (DVD): All About the Stunts • Extended Fight Scenes • Feature Commentary with Director F. Gary Gary.
Köp filmen på Blu-ray hos: Cdon eller Discshop.
Extramaterial (Blu-ray): The Cuban Spirit • In the Family • Car Culture • All About the Stunts • Extended Fight Scenes • Feature Commentary with Director F. Gary Gary.
 
FILMSERIEN BESTÅR AV:
 

Kommentarer
NORRBOTTEN EMMISH säger:

Fast & Furious, är ju favorit

Svar: Det är helt klart något speciellt med de filmerna =)
...Liiinna

2017-08-31 Kl: 07:34:29
URL: http://nouw.com/lillemmish

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: