Zootopia (2016)

 photo Zootropolis BD2_zps97w5rpj9.png
Zootopia (Animerad Familjefilm, Action, Äventyr):  
Judy Hopps är den första kaninen någonsin som har lyckats ansluta sig till poliskåren i staden Zootropolis, men även om hon har kommit in så tvingas hon bevisa sin värdighet genom att försöka lösa ett mystiskt fall på blott 48 timmar. Det handlar nämligen om att vinna eller försvinna
 
 
BETYG och RECENSION: 
Zootopia (sv. titel: Zootropolis) är den 54:e filmen ut i samlingen av Disneys klassiker där vi får följa med kaninen och tillika poliskonstapeln Judy Hopps (eng. röst av Ginnifer Goodwin) i hennes dagliga kamp i poliskåren, en kår som till största del bara består av stora och tuffa djur. Precis som så många andra Disneyfilmer så är även detta äventyret charmigt och färgglatt samtidig som spänningen tränger sig på med ett tydligt budskap. 
 

*Judy Hopps är den första kaninen i polisstyrkan.  
 
Disney har den där magin över sig då det kommer till att skapa glädje och ibland även sorg, men just sorg är inget som vi direkt möter i Zootopia. Utan här är det glädjen, drömmen och viljan som är i fokus trots att en del motgångar dyker upp vägen för vår huvudkaraktär. Filmens budskap är alltså enkelt: att vi kan nå våra drömmar så länge vi inte ger upp och därefter möter vi även budskapet om att vi alla är lika trots ursprung och ras. Nu är det dock så att vissa drömmar är omöjliga att nå men tanken är i alla fall god precis som hela filmen.  
 

*Alla är vi lika trots ursprung och ras.  
 
Med en färgstark miljö och sockersöta karaktärer som charmar mig med sina stora ögon så bjuder Zootopia på ett karismatiskt äventyr som passar hela familjen. Dock är filmen något mer inriktad till just barn och även om dataanimeringen är nästintill felfri så får den konstigt nog djuren att se ovanligt animerad ut, något som i sin tur får mig att sakna de gamla tecknade Disneyfilmerna. Men skådespelarna som lånar ut sina röster passar åtminstone perfekt till sina karaktärer vilket får djuren att komma i harmoni med äventyret och på det stora hela så är Zootopia ett charmigt äventyr som förgyller ens vardag. 
 

*Zootopia är fylld av färger men den ser ovanligt animerad ut
 
©Disney
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Zootopia.
Svensk titel: Zootropolis.
Tagline: "Welcome to the urban jungle".
Genre: Animerad Familjefilm, Action, Komedi, Äventyr.
Skådespelsröster (Engelska): Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, Bonnie Hunt, Don Lake, Tommy Chong, J.K. Simmons, Octavia Spencer, Alan Tudyk, Shakira m.fl.
Skådespelsröster (Svenska): Hilda Henze, Jakob Stadell, Felix Engström, Vanna Rosenberg, Martin Redhe Nord, Åsa Bergh, Fredrik Birging, Wille Crafoord, Johan Jern, Cecilia Frode, Figge Norling, Ana Gil de Melo Nascimento m.fl.
Regissörer: Byron Howard, Rich Moore och Jared Bush.
Filmmanus: Jared Bush och Phil Johnston.
Speltid: 108 min (Blu-ray).
Originalspråk: Engelska, Norska.
Språk (dubbad till): Svenska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 7 år. 
Premiärår / Utgivningsår: 2016.
Sv. Biopremiär: 24 Februari 2016.
Distributör: Disney.
DVD och Blu-rayrelease: 11 Juli 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Forskning: Ett riktigt äventyr • Ursprunget till en djurhistoria • Zoologi: Bakom kulisserna • Zoo-musik • ZPD kriminaltekniska • “Try Everything” Musikvideo med Shakira • Bortklippta karaktärer • Bortklippta scener.
Köp filmen på Blu-ray 3D hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray 3D): Forskning: Ett riktigt äventyr • Ursprunget till en djurhistoria • Zoologi: Bakom kulisserna • Zoo-musik • ZPD kriminaltekniska • “Try Everything” Musikvideo med Shakira • Bortklippta karaktärer • Bortklippta scener.
Hyr filmen hos: SF Anytime med Svensk Text.
Hyr filmen hos: SF Anytime med Svenskt Tal.
 
*Samtliga bilder i recensionen är copyrightskyddade och tillhör Disney.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: