Glada hälsningar från Missångerträsk (2015)

 photo glada_halsningar_fran_missangertrask-35425181-frntl_zpsquogmcbj.jpg 
Glada hälsningar från Missångerträsk (Komedi):
Nadja är en 40+ singelkvinna som länge har väntat på ett klartecken från adoptionsbyrån och precis när det ser ut att gå vägen ändras lagarna vilket gör att hon inte längre är en lämplig kandidat. Men det finns en lucka i systemet. Om Nadja gifter sig inom en månad kan hon glida igenom systemet och få adoptera ett barn, först måste hon bara åka upp till Missångerträk och träffa mannen som hennes syster har letar fram till henne.
 
 
BETYG och RECENSION: 
Glada hälsningar från Missångerträsk är en svensk komedi från 2015 som bygger på boken med samma namn av Martina Haag, som också står för manuset och som syns i huvudrollen som Nadja. Vid hennes sida hittat vi Ola Rapace som tar sig an den manliga huvudrollen som Jocke och Sofia Ledarp syns i birollen som Nadjas väninna Katti tillsammans med Bert-Åke Varg och Henrik Norlén som syns i andra mindre roller.
 
 photo Glada_h-lsningar_fr-n_Miss-ngertr-sk_zpsnzhpv04b.jpg
Nadja åker till fjällen för att träffa Jocke och ta hand om gamle Sigvard. 
 
I Glada hälsningar från Missångerträsk möter vi den 40+-åriga singeltjejen Nadja som drömmer om att adoptera ett barn, men eftersom lagarna plötsligt har ändrat måste hon nu vara gift ifall hon överhuvudtaget ska ha en chans till att få adoptera och giftermålet måste dessutom ske inom 30 dagar. Så i ren panik Berger sig Nadja upp till Norrland där hennes syster har fixat fram en blivande man till henne, men det klickar kanske inte riktigt mellan dom båda vilket leder till en del små komiska stunder som är underhållande för stunden. Även om filmen är rätt så bra och mysig så räcker det inte riktigt hela vägen och detta beror mycket på alla klyschor som fyller ut dramat som finns in-mixat i komedin. Dessutom brister trovärdigheten en aning då det kommer till Nadjas ålder. Martina Haag som gestaltar henne var ca 50 år gammal när Glada hälsningar från Missångerträsk spelades in, vilket också syns tydligt på rynkorna i hennes ansikte, och därför går det inte heller att ta henne för en kvinna i början av 40 års åldern. Nadja ser nämligen ut att varar 50 år precis som skådespelerskan som gestaltar henne och inte en dag där under, men kemi har hon trots allt ändå med den 7 år yngre Ola Rapace som gestaltar hennes kärleksintresse.
 
 photo glada1_zpsoepfmtt9.jpg
Nadja ser inte ut att vara i början av 40-årsåldern utan snarare 50
 
Trots stora klyschor, brist på trovärdighet och överraskningar som lyser med sin frånvaro så är och förblir detta en smårolig liten film som får en att le, och den pinsamma sexscenen är dessutom som grädden på moset. Filmen må dessutom vara omringad av snö och kyla men den lättsamma handlingen värmer ändå ens inre och allt som allt så är och förblir Glada hälsningar från Missångerträsk en underhållande film som förgyller mysstunden i tv-soffan.
 
 photo glada3_zpsjhdgkhqa.jpg
Trots missöden i bland annat sänghalmen slår det gnistor kring Nadja och Jocke
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Glada hälsningar från Missångerträsk.
Svensk titel: Glada hälsningar från Missångerträsk.
Baserad på boken: Glada hälsningar från Missångerträsk, av Martina Haag .
Tagline: - .
Genre: Komedi.
Skådespelare: Martina Haag, Ola Rapace, Bert-Åke Varg, Sofia Ledarp, Henrik Norlén, Eva Fritjofson, Elisabeth Wernesjö m.fl.
Regissör: Lisa Siwe.
Filmmanus: Martina Haag och Lars "Vasa" Johansson.
Speltid: 83 min (DVD).
Språk: Svenska.
Undertext: Svenska.
Land: Sverige.
Åldersgräns: Barntillåten.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 25 September 2015.
Distributör: Nordisk Film.
DVD-release: 25 Januari 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: