Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

 photo mission impossible 5_zpsqgtpqtnj.jpg 
Mission: Impossible - Rogue Nation (Action, Thriller):
Ethan Hunt och hans team står inför sitt svåraste uppdrag hittills: att utrota Syndikatet, en internationell kriminell och mycket rutinerad organisation vars mål är att förgöra IMF. När elitteamet stängs av måste de stoppa det livsfarliga nätverket av före detta CIA-agenter och Ethan tvingas samarbeta med en mystisk agent för att lyckas med det till synes omöjliga uppdraget.
 
 
BETYG och RECENSION:
Mission: Impossible - Rogue Nation är den femte filmen ut i filmserien om Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans teams omöjliga uppdrag och precis som vanligt så är det action från början till slut. Denna gången gäller det att stoppa och utrota the Syndikatet en gång för alla, men dessvärre så har MIF nu blivit nedlagda och alla har därför vänt teamet ryggen som nu får sköta sina affärer bäst f*n de vill. I huvudrollen som Ethan Hunt ser vi återigen Tom Cruise men även Jeremy Renner, Simon Pegg och Ving Rhames repeterar sina roller och vår svenska skådespelerska Rebecca Ferguson syns även hon i en stor roll. Dessutom blinkar den svenska Jens Hultén förbi i en mindre roll vilket också gör att det utbyts en del svenska dialoger vilket alltid är kul.
 
 photo mission-impossible-rogue-nation-motorcycle-explosion_1920.0-e1433808025568_zpszuofolu1.jpgEthan Hunt är ute på ännu ett omöjligt uppdrag
 
 
Mission: Impossible är en utav väldigt få filmserier som blir allt bättre med tiden och även om jag har svårt för att bestämma mig för om Rogue Nation eller den förra filmen Ghost Protocol är bäst så ligger de båda i toppen av skaran av M:I filmer. Detta beror antagligen på att en film som denna behöver den allra nyaste tekniken för att fungera till fullo och med tanke på att allt går framåt så kan vi nu även skapa allt mer påhittade saker som ändå är relativt verkliga. Så med hjälp av påhittiga mojänger tar sig Ethan an ännu ett omöjligt uppdrag som nästan kostar honom livet och vid hans sida ser vi den mystiska agenten Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) vars närvaro gör oss något förvirrad. Är hon på Ethans sida eller försöker hon göra sig av med honom vid varje tillfälle som ges? I vilket fall som helst så är skådespelarinsatsen bra och de alla samspelar väl på vita duken. Somliga må ha mer kemi än andra men överlag så känns alla karaktärer välplacerade.
 
 photo mission roguenation2-xlarge_zps8xmlg912.jpg
Ethan Hunt slår sig samman med Ilsa Faust
 
Mission: Impossible - Rogue Nation må ha vissa små bister, så som att vissa dör som flugor av minsta lilla medan anda överlever allt och ingenting och att själva boven i dramat är så gott som frånvarande, men överlag så är filmen otroligt underhållande tack vare sitt höga tempo med sina fina finesser och sin intressanta framfart. Dock skiljer sig Mission: Impossible - Rogue Nation något från sina andra filmer och detta tack vare att teamet mer eller mindre nu är upplöst vilket också gör att Benji Dunn (Simon Pegg), William Brandt (Jeremy Renner) och Luther Stickell (Ving Rhames) hamnar lite i skym undan medan Ethan Hunt skiner desto mer tillsammans med utbölingen Ilsa Faust. Men det gör detsamma för som en M:I film så är Mission: Impossible - Rogue Nation både underhållande och actionladdad från början till slut.
 
 photo mission2_zpszzv2h2cc.jpg
Benji, William och Luther hamnar lite i skymundan
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Mission: Impossible - Rogue Nation.
Svensk titel: Mission: Impossible - Rogue Nation.
Taglines: "Go rogue" och "Desperate Times. Desperate Measures".
Genre: Action, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Simon McBurney, Jingchu Zhang, Tom Hollander, Jens Hultén, Alec Baldwin m.fl.
Regissör: Christopher McQuarrie.
Filmmanus: Christopher McQuarrie.
Speltid: 132 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Svenska, Tyska.
Undertext: Svenska.
Land: USA.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår / Utgivningsår: 2015.
Sv. Biopremiär: 31 Juli 2015.
Distributör: Paramount.
DVD och Blu-rayrelease: 30 November 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Commentary by Tom Cruise and Director Christopher McQuarrie • Cruise Control.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Commentary by Tom Cruise and Director Christopher McQuarrie • Lighting The Fuse • Cruise Control • Heroes... • Cruising Altitude • Mission: Immersible • Sand Theft Auto • The Missions Continue.
Hyr filmen hos: SF Anytime
Filmserien består av: Mission: Impossible (1996).
                                   Mission: Impossible II (2000).
                                   Mission: Impossible III (2006).
                                   Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011).
                                   Mission: Impossible - Rogue Nation (2015).
                                   Mission: Impossible 6 (2017).
         

Kommentarer
Robin säger:

Jo, detta är en skön rulle. Synd bara att finalen kändes ovanligt puckad, då alla lönnmördare inte kan träffa sina måltavlor som SPRINGER ifrån dom! XD Lustig scen. Men vissa klyschor är charmiga faktiskt. Förra filmen var dock lite bättre.

Svar: Det finns många brister minst sagt men filmer som denna är ändå alltid underhållande =) Jag kan inte bestämma mig för om denna eller den förra är bäst, men bra är dom alla iaf.
...Liiinna

2016-02-03 Kl: 18:43:56
URL: http://filmfett.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: