Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

 photo maze runner_zpsfwupdq3x.jpg 
Maze Runner: The Scorch Trials (Action, Fantasy, Science Fiction, Thriller, Äventyr):
Efter att ha flytt från labyrinten trodde Thomas och de andra att de skulle få tillbaka sina liv, men i stället står de nu öga mot öga mot organisationen WCKD. De tvingas nu att fly ut i ett öde landskap som kallas för The Scorch som är fyllt av dödliga hinder och deras mål är att slå sig samman med motståndsrörelsen och ta ner WCKD en gång för alla... 
 
 
BETYG och RECENSION:
Maze Runner: The Scorch Trials är den andra delen och tillika fortsättningen på The Maze Runner som kom under 2014 och det är också här som "äventyret" på frihet fortsätter. Thomas (Dylan O'Brien), Minho (Ki Hong Lee), Teresa (Kaya Scodelario), och Newt (Thomas Brodie-Sangster), med flera, må vara ute ur labyrinten men än är de inte säkra. WCKD finns tydligen överallt och deras hemliga agenda jagar ännu en gång ungdomarna när de nu flyr genom den svettiga öknen som är fylld av faror.
 
 photo Maze_Runner_The_Scorch_Trials_zpsyebjqlj8.jpg
Äventyret och sökandet efter svar fortsätter i The Scorch.
 
The Maze Runner imponerade inte allt för mycket på mig och även om jag inte kan påstå att Maze Runner: The Scorch Trials blåste mig av stolen så är filmen betydligt bättre än sin företrädare och den är inte heller lika seg och innehållslös. Dock har filmen valt att ta en del tråkiga inriktningar som vi tyvärr har sett så många gånger förr, så som zombieliknande varelser (här kallade Cranks), och på grund av likheter till både det ena och det andra så känns filmen inte heller originell och unik, men den fungerar konstigt nog ändå då den bidrar med några få överraskningar. Trots att Maze Runner: The Scorch Trials inte är seg så finns här ändå en del stillsamma och lugna moment som tyvärr är rätt så innehållslösa men däremellan lyckas åtminstone filmen bibehålla ett litet tempo som för den framåt i en rogivande men ändå underhållande och delvis spännande takt.
 
 photo maze33_zpsuyaifxji.jpg
Moment som vi känner igen från andra filmer
 
Jag vet att jag gnällde något på skådespelarna i den första filmen men här i Maze Runner: The Scorch Trials så har de alla bättrat på sig. De känns mer hemma i sina roller och samspelar desto bättre med varandra vilket får känslan att vakna till liv, och de spännande momenten som den första filmen saknade har nu också hittat hem. Visst går det att förutspå hur saker och ting kommer "sluta" men Maze Runner: The Scorch Trials bjuder ändå på några små överraskningar som håller oss tittare vid liv. Nu är det dock så att filmen saknar ett riktigt slut och den avslutande fortsättningen kommer vi få se i den kommande filmen The Maze Runner: The Death Cure som beräknas ha premiär den 17 februari 2017, i USA. Så fram till dess få vi bara vänta på upplösningen.
 
 photo maze-runner-the-scorch-trials-dylan-obrien-kaya-scodelario_zpsz5zpgfxz.jpg
Skådespelarna har kommit in i sina roller och känns nu mer som ett team
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Maze Runner: The Scorch Trials (2015) .
Svensk titel: Maze Runner: The Scorch Trials (2015) .
Baserad på boken: The Scorch Trials, av James Dashner.
Tagline: "The maze was just the beginning".
Genre: Action, Fantasy, Science Fiction, Thriller, Äventyr.
Skådespelare: Dylan O'Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Dexter Darden, Alexander Flores, Jacob Lofland, Rosa Salazar, Giancarlo Esposito, Patricia Clarkson, Aidan Gillen, Lili Taylor, Barry Pepper m.fl.
Regissör: Wes Ball.
Filmmanus: T.S. Nowlin.
Speltid: 132 min (Bio / Blu-ray).
Språk: Engelska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2015.
Sv. Biopremiär: 16 September 2015.
Distributör: 20th Century Fox.
DVD och Blu-rayrelease: 25 Januari 2016.
Köp filmen på DVD hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (DVD): Audio Commentary by Director Wes Ball, Screenwriter T.S Nowlin, Producer Joe Hartwick Jr and Film Editor Dan Zimmerman • Deleted and Extended Scenes with Optional Commentary • Gag Reel • Visual Effects Reel • Galleries and Storyboards.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop och Cdon.
Extramaterial (Blu-ray): Audio Commentary by Director Wes Ball, Screenwriter T.S Nowlin, Producer Joe Hartwick Jr and Film Editor Dan Zimmerman • Deleted and Extended Scenes with Optional Commentary • Gag Reel • Visual Effects Reel • Galleries and Storyboards • Classified Debriefing VIdoes • Secrets of the Scorch - 6-Part Documentary.
FILMSERIEN BESTÅR AV:
  1. The Maze Runner (2014).
  2. Maze Runner: The Scorch Trials (2015).
  3. Maze Runner: The Death Cure (2018).
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: