The Equalizer (2014)

The Equalizer (Action, Kriminalare, Thriller):
Robert McCall är en före detta hemlig specialagent som nu lever ett lugnt liv i Boston. Men när en 16-årig prostituerad flicka som kallar sig för Teri hamnar i trubbel bestämmer han sig för att hjälpa henne genom att ta upp sitt gamla yrke igen. Han hamnar nu öga mot öga med ryska maffian som inte är villiga ett ge sig i första taget
 
 
BETYG och RECENSION: 
Ryska gangster och maffian har aldrig varit något som jag tyckt om att se på film och kanske är det därför som jag få gå emot strömmen när jag säga att The Equalizer inte riktigt är en film i min smak. Trots att filmen är fylld med stilrena mord som jag faktiskt uppskattar, och att det skjut och dödas i jakten på någons frihet så kan jag ändå inte riktigt tycka om själva handlingen. Det är helt enkelt bara lite för mycket gangstervibbar över det hela för att jag ska kunna ta in filmen på rätt sätt men jag kan ändå inte tycka illa om den.
 

Ryska gangsters
 
Nu innehåller The Equalizer tack o lov någon som jag tycker om och det är Denzel Washington som vi ser i huvudrollen som den oövervinnerliga Robert McCall, en före detta specialagent som faller tillbaka till gamla spår när han vill rädda en ung prostituerad kvinna, Teri / Alina (Chloë Grace Moretz), som ägs av ryska pimpar. Ett mord leder till ett annat och snart har han hela ryska maffian efter sig som alla vill se honom död och det är nog ingen spoiler när jag säger lycka till. Problemet med filmer som The Equalizer är att man vet hur det kommer gå och hur det kommer sluta, men vägen dit är ändå någorlunda blodig och vacker och Denzel Washington är helt perfekt i rollen som han här gör. Han är rå och kallblodig men ändå mjuk, en perfekt kombination på en yrkesmördare eller vad vi nu ska kalla honom för.
 

Robert hjälper Alina när hon hamnar i trubbel
 
Även om jag inte kan tycka om grundhandlingen i The Equalizer så gillar jag filmens upplägg vilket också får den att rulla på någorlunda bra. Filmen är mörk och hämndlysten när friheten ska bli verklig för en oskyldig flicka som hamnat snett här i livet, och även om man har lovat någon något så är löften till för att brytas. En del är menad för en sak och inget annat vilket Robert blir påmind av. Så ja, The Equalizer fungerar och glider framåt bra trots mitt bristande intresse för handlingen och det säger ju ändå ett och annat om filmen. Den är stark utan att vara bra och därför också sevärd.
 

Denzel Washington goes badass i rollen som Robert McCall.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: The Equalizer.
Baserad på TV-Serien: The Equalizer, av Michael Sloan och Richard Lindheim.
Tagline: "What do you see when you look at me?".
Genre: Action, Kriminalare, Thriller.
Skådespelare: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman, Melissa Leo, David Meunier, Johnny Skourtis, Alex Veadov, Vladimir Kulich m.fl.
Regissör: Antoine Fuqua.
Speltid: 132 min (Blu-ray).
Språk: Engelska, Ryska, Spanska.
Undertext: Svenska.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Premiärår: 2014.
Sv. Biopremiär: 26 September 2014.
Distributör: Sony.
DVD och Blu-rayrelease: 16 Februari 2015.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): Children Of The Night, Home Mart: Taking Care Of Business One Bolt At A Time.
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): Children Of The Night, Home Mart: Taking Care Of Business One Bolt At A Time, Venegeance Mode With Denzel Washington & Antoine Fuqua, Denzel Washington: A Different Kind Of Superhero, Equalizer Vision: Antoine Fuqua, Inside The Equalizer, One Man Army: Training And Fighting, Photo Gallery.
 

 
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: