In Darkness We Fall (2014)

 photo indarknesswefall_zps8179b741.jpg
In Darkness We Fall (Skräck, Thriller):
Några tonåringar är på semester på en avlägsen ö i Medelhavet när de upptäcker en grotta som de bestämmer sig för att utforska. De tar sig in i de trånga labyrintiska gångarna och efter en stund inser de att de har gått vilse. Paniken kommer allt mer smygandes när de desperat söka efter en utgång. Dagarna går och de inser snart att de måste ta några tuffa beslut för att överhuvudtaget kunna överleva.
 
 
FILMEN FÅR:
In Darkness We Fall (originaltitel: La Cueva) är en av skräckfilmerna som man kunde se online under Monsters of Film festivalen och tack vare SF Anytime fick jag möjligheten att se filmen hemma i tv-soffan. Dessvärre är det ju så att skräckfilmer inte riktigt är min grej och beroende på filmens upplägg så brukar jag inte bli skrämd utan jag upplever oftast dessa filmer som något fjantiga och dumma, och så är också fallet med In Darkness We Fall. Men min skeva syn på sådana här filmer leder i alla fall till en del små skratt och även om det nu kanske inte är den reaktionen som filmen vill ge så blir i alla fall jag lite underhållen.
 
 photo indarkne_zps83d951ed.jpg
Grottutforskning på G
 
In Darkness We Fall kryllar av barnsliga och dumma karaktärer som springer runt som barnungar och visar rumpan så fort de få chansen, vilket i sin tur är det som gör filmen något dum och fjantig tillsammans med fylleslaget som självklart också är faktum. Dessutom så är även filmen spanskspråkig viket tyvärr gör att jag tappar lite av koncentrationsförmågan. Att behöva rå läsa undertexten för att överhuvudtaget kunna hänga med i filmen förstör mycket av känslan som filmen kanske hade kunnat ge mig om den var engelskspråkig.
 
 photo in-darkness-we-fall_zps0d19d848.jpg
Fylla och barnsligheter är filmens Q... till en början
 
Men allt är inte pest eller kolera. In Darkness We Fall bjuder faktiskt på en klaustrofobisk känsla då de fem vännerna Jaco (Marcos Ortiz), Celia (Marta Castellote), Begoña (Eva García-Vacas), Iván (Jorge Páez) och Carlos (Xoel Fernández) krälar runt i den trånga och mörka grottan som må ha haft en ingång men som nu tycks sakna en utgång. Det är mörkt, det är trångt, det är varmt och det är obehagligt. De går vilse och deras kroppar håller på att torka ut medan paniken sakta sprider sig i mörkret. Men jag kan inte hjälpa att tänka varför i helvete gick idioterna ens in i den outforskade grottan som var en tydlig labyrint och dödsfälla? Men så slog det mig, de är idioter, idioter som säkerligen kommer dö en efter en, på ett eller annat vänster i sökandet på en utgång.
 
 photo indark_zps4eb9e4c6.jpg
Paniken i mörkret kan göra vem som helst till en mördare
 
I vanliga fall så brukar jag störa mig på filmer som ses genom en skakig handvideokamera men just i In Darkness We Fall passar det sig. Det är inte för att bilden blir tilltalande men det känns ändå rätt och helt enkelt passande. Men nu är det tyvärr ändå så att In Darkness We Fall inte blir skrämmande och jag blir inte heller rädd, utan det hela blir bara klaustrofobisk och lite spännande vilket i och för sig funkar någorlunda bra. Men bra skulle jag ändå inte kunna kalla filmen. På sin höjd är filmen lite obehaglig och spännande men mer än så blir det tyvärr inte.
 
 photo indarknesswe_zpsa58aaae7.jpg
Det är inte skrämmande men småobehagligt och klaustrofobiskt
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: La Cueva.
Internationell / Svensk titel: In Darkness We Fall.
Tagline: "Överlevnad är en instinkt, inte ett val!".
Genre: Skräck, Thriller.
Skådespelare: Marta Castellote, Xoel Fernández, Eva García-Vacas (som Eva García), Marcos Ortiz och Jorge Páez.
Regissör: Alfredo Montero.
Filmmanus: Javier Gullón och Alfredo Montero.
Speltid: 76 min (VoD).
Språk: Spanska.
Undertext: Svenska.
Produktionsland: Spanien.
Utgivningsår: 2014.
Åldersgräns: Rekommenderad från 15 år.
Sv. Biopremiär: - .
Distributör: Njutafilms.
DVD och Blu-rayrelease: 19 November 2014.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (DVD): - .
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Extramaterial (Blu-ray): - .
Hyr filmen hos: SF Anytime.

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: