Godzilla (1998)

 photo godzilla_blu_ray_zps3155d856.jpg 
Godzilla (Action, Science Fiction, Thriller):
För flera år sedan utfördes atomvapen tester i Stilla Havet och nu kommer plötsligt en gigantisk ödleliknade varelse, Godzilla, upp ur vattnet. Han sätter kurs mot New York och snart börjar stan att falla samman. Tillsammans med Dr. Niko Tatopoulos måste nu militären göra allt de kan för att stoppa varelsen innan det är försent.
 
 
FILMEN FÅR:
Roland Emmerich's Godzilla har väll inte direkt mött strålande kritik. Filmen är faktiskt rätt så sågad världen över men ärligt talat, så dåligt är den faktiskt inte. Visst, skådespelarna är långt ifrån de bästa, effekterna är bedrövliga även för att vara från 1998 och så gott som varje scen är en rip-off från Jurassic Park, men det finns ändå små sköna bitar i filmen som får en att skratta till. Nu är det kanske inte skratt som filmen är ute efter men det är vad den ger och jag kan iallafall se tjusningen med det. 
 
 photo godzilla-1998-pictures-i16_zpsf002a460.jpg
En rip-off på Jurassic Park.
 
Som sagt, Godzilla framkallar skratt och det är ju kanske inte syftet med filmen men mycket mer än så ger den tyvärr inte. Nu är det inte heller så att vi skrattar för att det är kul utan snarare för att allt är så dåligt gjort men underhållande blir det vare sig man vill det eller ej. Vad som framkallar mest skratt är definitivt specialeffekter och man hade ju kunnat tro att de skulle vara bättre än vad de faktiskt är. Men nej, de är dåliga, ruggigt dåliga. Och så har vi som sagt skådespelarna som levererar sina repliker på ett oprofessionellt sätt samtidigt som det inte är helt och hållet deras fel, de skrev ju inte sina repliker som är skrattretande.
 
 photo godzilla1998a_zps694c0be0.jpg
"Vad då dåliga? Vi gör så gott vi kan... typ".
 
Idag finns det ett helt "hav" av Godzilla filmer och jag har tyvärr bara sett två av dom och denna tillhör tyvärr inte den bättre. Nu är det väll egentligen inget fel på grundidén men någonstans på vägen blev hela upplägget galet och dumt. Ja, Godzilla är nog en av de dummast filmerna som jag har sett men det är också det som gör filmen underhållande. Självaste jätteödlan, Godzilla, är dessvärre frånvarande under större delar av filmen och vi får mest bara hintar om att han/hon finns där, så som en förstörd stad och panikdrabbat folk. Så nej, Godzilla är egentligen inte vidare bra film men bara för att allt är så dumt så blir den ändå underhållande och smårolig och det är ju alltid nått.
 
 photo godzilla_98_zpsde0e308e.jpg
Jätteödlan Godzilla.
 

FILMINFORMATION:

Originaltitel: Godzilla.
Svensk titel: Godzilla.
Genre: Action, Science Fiction, Thriller.
Skådespelare: Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Vicki Lewis, Arabella Field, Doug Savant m.fl.
Regi: Roland Emmerich.
Manus: Dean Devlin och Roland Emmerich.
Speltid: 139 min.
Språk: Engelska, Franska, Japanska, Ryska, Spanska.
Produktionsland: USA / Japan.
Utgivningsår: 1998.
Taglines: "The city that never sleeps just got a wake-up call".
Åldersgräns: 15 år.
Biorelease: 25 September 1998.
Distributör: Sony Pictures.
DVD och Blu-rayrelease: 27 April 1999 (DVD) och 17 Mars 2010 (Blu-ray).
Köp filmen på Blu-ray hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Köp filmen på DVD hos: Discshop, Cdon och Ginza.

Kommentarer
David H säger:

Inte bästa filmen men funkar. Även om den kopierar Jurasic Park med Godzilas utseende.
"SPOILER"
Sämsta med filmen är att Godzila dör i slutet.

Matthew Broderick är alltid underhållande.
Wargames var hans bästa film. En nörd-klassiker.

Svar: Underhållande blev det allt ändå, bara för det är så dumt. Wargames va längesen man såg, kanske dags att ta sig en återtitt =)
...Liiinna

2014-06-01 Kl: 21:27:43
En blogg om tv-serier säger:

Va! Jag älskar den, haha.

Svar: Hahaha där ser man =) Men jag lovar, den nya är mycket bättre även om jag inte ens kunde koncentrera mig under biobesöket... Men det lilla jag faktiskt snappade upp var betydligt mycket bättre än detta =)
...Liiinna

2014-06-07 Kl: 22:32:22
URL: http://efji.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: