Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010)

 photo c1a70d83-3869-4a4e-9eae-719fde93de61_zpse212f526.jpg 
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (Familjefilm/Fantasy/Äventyr):
Den 17-åriga Percy Jackson får plötsligt reda på att är en halvgud och son till Poseidon. Han misstänks nu för att ha stulit Zeus åskvigg och lämnar han inte tillbaka den inom fjorton dagar så kommer ett krig att bryta ut mellan gudarna som i sin tur kommer ödelägga världen. Problemet är bara att Percy är oskyldig och nu måste han göra allt han kan för att rentvå sitt namn
 
 
FILMEN FÅR:
Tänk dig Harry Potter men byt ut trollkarlarna och häxorna mot gudar och halvgudar, behåll "magin" och höj åldern på skådespelarna (om vi jämför med den första Harry Potter filmen), då har du Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief. Även om de båda filmerna egentligen inte har något gemensamt så finns här massor. Förutom magin och det faktum att Percy Jackson (Logan Lerman) upptäcker att han är en halvgud så är de båda sagorna på ett ungefär lika dåliga och töntiga samtidigt som det hela blir lite skrattretande när diverse inte så skräckinjagande "monster" dyker upp i bild. Och för att göra det hela ännu lite värre så är hela berättelsen rätt så dum och fjantig. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief är med andra ord inte en film för vuxna människor.
 
 photo percy_jackson06_zpscf9b9895.jpg
Som Harry Potter men ändå inte
 
Fantasyfilmer är ju tyvärr inte min kopp av te och det blir definitivt inte bättre när man inte kan ta filmen eller dennes karaktärer på allvar. Med tanke på att genomsnittsåldern är... låt oss säga 20 så borde skådespelarna har lite erfarenhet, vilket de också har men det märks inte här. Stundvis så hoppar replikerna ut ur deras munnar lika inövat som när någon står och läser direkt ifrån ett papper och karaktärernas reaktionsförmåga är långt ifrån de bästa. Men som jag har sagt så många gånger innan så finns det en fördel med dessa brister och det är att det blir lite småkul och skrattretande. Man kan helt enkelt skratta på benkostnaden av någon annans misslyckande och skadeglädje är ju som bekant den sanna glädjen.
 
 photo percy_jackson31_zpse28d4632.jpg
Nej, du är inte allt för övertygande Percy
 
Nu är det faktiskt så att Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief inte är helt värdelös, den är bara inte vidare bra. Men det finns små stunder där allt faller på sin plats och när skådespelerskor som Uma Thurman och Rosario Dawson syns i bild så blir det faktiskt rätt så bra. De tillför helt enkelt lite professionalitet till filmen vilket de yngre skådespelarna misslyckas med. Men vare sig jag vill det eller ej så är Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief tyvärr en familjefilm som är anpassade till barn och inte till oss vuxna. Kanske går filmen hem om man gillar fantasy, men det gör tyvärr inte jag. Jag må tro på aliens men gudar, häxor, tomtar och troll går tyvärr bort och därför lyckas inte heller filmen imponera på mig.
 
 photo percy_jackson10_zps05c336ec.jpg
De gamla rävarna räddar filmen
 

FILMINFORMATION:

Svensk titel: Percy Jackson och Kampen om Åskviggen
Originaltitel: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
Genre: Familjefilm, Fantasy, Äventyr.
Skådespelare: Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Jake Abel m.fl.
Regi: Chris Columbus.
Manus: Craig Titley och Rick Riordan.
Speltid: 119 min.
Språk: Engelska.
Produktionsland: Kanada / USA.
Åldersgräns: 11 år.
Premiärår: 2010.
Distributör: SF (20:th Century Fox).
Releasedatum: 30 juni 2010 (DVD och Blu-ray).
Finns att köp hos: Discshop, Cdon och Ginza.
Filmserien består av: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (2010).
                                   Percy Jackson: Sea of Monsters (2013).

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: