Ice Age: Continental Drift (2012)

 photo IceAge4_zps47169745-1.jpg
Ice Age 4: Continental Drift (Animerad Familjefilm, Komedi, Äventyr):
Sid, Manny, Diego och Ellie lever loppan under istiden när en jordbävning helt plötsligt förändrar allt. Deras land spricker och delar upp sig i nya kontinent. Sid, Manny och Diego som alla råkar hamna på en isklump driva då iväg ut till havs och snart börjar deras kamp om att ta sig hem. Dock blir det inte så lätt som de hade tänkt sig eftersom några vilda pirater sätter käppar i hjulen för dom
 
 
BETYG och RECENSION:
Ice Age: Continental Drift är den fjärde Ice Age filmen och förhoppningsvis också den sista. När ska filmbolagen lära sig att man ska sluta när man är på topp och inte spinna vidare tills man är i graven? Att lägga sig i graven är just precis det som Blue Sky Studios nu håller på med. De tre första filmerna i Ice Age filmserien är på ett ungefär lika bra men så kommer Ice Age: Continental Drift och nästan sänker skeppet. Hela filmen påminner något om Pirates of the Caribbean eftersom vi här glider runt på en isklump som ska likna ett fartyg och det är också där som de så kallade piraterna härjar. Vår istid har blivit till ett packe av ispirater som hotar Manny (röst av Ray Romano), Sid (röst av John Leguizamo) och Diego's (röst av Denis Leary) försök att ta sig hem.
 
 photo ice-age-continental-drift.jpg
Isskeppet...
 
Om vi jämför Ice Age: Continental Drift med de andra 3 Ice Age filmerna så hänger denna inte riktigt med i svängarna och filmen kan inte riktigt heller leva upp till mina förväntningar. Även om allt är sött och gulligt, roligt men ändå svagt så blir jag faktiskt lite besviken. Filmseriens charm försvinner tyvärr lite när man tjatar ut saker och ting och det är just precis det som Ice Age: Continental Drift gör på ett annorlunda vis. Man skulle kunna tro att det spårade ur redan i den tredje filmen då dinosaurierna invaderade istiden, men så ligger det inte till utan det är de så kallade piraterna i den fjärde filmen som förstör känslan.
 
 photo ice-age-continental.jpg
De så kallade piraterna... 
 
Trots att Ice Age: Continental Drift har en svag handling och att den känns som en animerad form av Pirates of the Caribbean på istiden så är ändå karaktärerna i filmen lika söta och charmiga som de alltid ha varit. Dessutom så är humorn även densamma som i de tidigare filmerna vilket resulterar i en del småskratt och visst är filmen underhållande och på gränsen till bra. Men ändå så levererar inte filmen som den ska och jag kan därför inte bli annat än lite besviken på denna medelmåttiga soppa.
 
 photo ice-age-continental-drifta.jpg
Och delar av det gamla sköna vanliga gänget.
 

Kommentarer

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: