Asteroid (1997)

 photo Asteroid_zps6d740d67.jpg 
Asteroid (Action/Sci-fi/Thriller):
En asteroid kommer farandes mot jorden i en ruskig fart och när räddningsplanen innehåller förödande konsekvenser kan mänskligheten bara sitta och vänta på katastrofen.
 
 
TV-FILMEN FÅR:
Mitt sökande efter filmen Asteroid pågick i flera år innan jag fick tag på den och vad som höll mitt sökande vid liv var det lilla namnet Michael Biehn, en skådespelar som gjorde två storartade filmen för att sedan försvinna in i dimman. Lyckan blev iallafall stor när jag tillslut hittade filmen hos Amazon, men bara för att jag fick tag på den så betyder ju inte detta att filmen är bra. Tyvärr så visade sig Asteroid vara ännu en sketen B-film där handlingen är dummare än tåget och där karaktärerna tar det ena dumma beslutet efter det andra, så nu kan vi snacka om att bli besviken. Nu vet jag visserligen inte om Asteroid är klassade som en B-film eller om den bara har oturen att likna en, men bra är den iallafall inte och även om kanske vissa utav skådespelarna gör ett helt okej jobb så räcker det inte till för att göra filmen bra.
 
 photo Asteroid4_zps7ab3f14d.jpg
En Asteroid kommer lastat med... förstörelse!
 
Asteroid "slog igenom" bara året innan de storslagna katastroffilmerna Armageddon och Deep Impact dök upp, så därför inbillar jag mig nu att denna filmen banade väg för de filmer som skulle komma att blåsa oss av stolen. Men även om man leder andra filmen in på ett bra spår så betyder inte heller detta att den första filmen i skaran är bra. Förutom att hela filmen faktiskt är aningen dum så är det ändå den lilla snorunge som de har kastat in i handlingen som är värsta av dom alla. Elliot (Zachary Charles) är nämligen en liten fjant som faktiskt är rätt så lågmäld ända fram till den sista halvan av filmen. Men när hans tid är kommen så bestämmer han sig för att klättra ner i en jävla krater där elden flammar. Vilken unge får ens för sig att utsätta sig själv för en självklara faror när han är väl medvetna om vad som försiggår? Ja, det undrar iallafall jag och just därför blir han också till ett irritationsmoment.
 
 photo Asteroid1_zps1f63a2b2.jpg
Elliot är varet på tröghet.
 
Asteroid möter inte bara en livshotande katastrof utan två. Först har vi den stora asteroiden som hotar att utrota oss alla, och när det bekymret är ur världen kommer nästa i form av lite asteroid splitter som kommer att slå ner lite överallt. Ja, kaos utbryter, folk dör på löpande band utan att vi få se det och en del bestämmer sig för att offra livet för att rädda anda. När katastrofen väl är här så dyker dessutom en del lagar och regler upp, men dessa  tycks bara gälla vissa personer medan andra kan få en hel arme att hjälpa dom med diverse saker. Men andra ord, ännu en dum detalj.
 
 photo Asteroid5_zpsae710ae6.jpg
Katastrof nr. 2.
 
Ja, Asteroid är inget att hänga i julgrannen och hade vi inte sett Michael Biehn i rollen som Jack Wallach så hade filmen antagligen blivit ännu sämre i mitt tycke. Till råga på allt så saknar även DVD-utgåvan av filmen undertext av alla de slag och därför var det också ibland omöjligt att höra vad karaktärerna sa, allt på grund av att bakgrundsljudet överröstar dialogerna. Så har du nu missat TV-filmen Asteroid så har du egentligen inte missat något.
 
 photo Asteroid3_zps3b358e95.jpg
Biehn, med framgång kommer undergång. 

Kommentarer
LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands säger:

Svar: okej, men då förstår jag! Jag har alldeles för många filmer på DVD för att ha dem någonstans... så det får bli nedladdning tills vidare.. Dessutom har jag ett krav att den måste vara från 2002 och framåt.

Nu till din fråga: Jag är 163cm lång och är lite överviktig. (gillar inte att prata om vikten, försöker inse att den inte är så viktig) Men det har jag alltid varit. Jag ser dock ut att väga mindre än vad jag gör. Men jag har korta ben och ganska lång överkropp. Rätt stora bröst, breda höfter och breda axlar (om det nu skulle hjälpa dig). Jag tycker inte jag ser så smal ut på bilder, fast det är heller ingenting jag riktigt bryr mig om. Men jag har tränat på gym i fyra månader, där jag tränade mest styrka, om det har någonting med det att göra... Jag har faktiskt ingen aning! Jag känner samma sak när jag ser personer som ser ut som mig fast de passar mycket bättre i kläderna osv... Konstigt det där med kroppsformer! :)

Svar: Det är nog så vi kvinnor fungerar. Att man tycker att alla andra ser bättre ut i kläderna än vad man själv gör. Du ser iallafall inte överviktig ut på bilderna utan bara kurvig vilket är mitt mål, men jag tycks inte komma dit.
Jag har en övervikt på 8-10 kg när det kommer till min kroppslängd. Jag är kort, 156 så därför ser jag nog lite kompaktare ut. Höfterna mina är dock lite för smala om man jämför med axlarna och brösten stor (vilket jag hatar). Jag försöker att inte tänka så mycket på det heller, men det är så tradigt när man prövar kläder. De sitter så fint på alla andra medan man själv aldrig blir nöjd..
...Liiinna

2013-07-18 Kl: 10:15:44
URL: http://babustylee.webblogg.se
Robin säger:

Fan va synd när man blir besviken på sina filmer man just köpt. Särskilt om man letat efter dem i åratal! Men jag rekommenderar att se Sunshine, om du inte redan har sett den? Det är typ samma känsla som Prometheus.

Svar: Jo, det suger må jag lova. Det är en sak när man är beredd på att få en B-film i handen, då vet man ju vad man har att vänta sig men här blev besvikelsen bara stor. Men men, nu har jag sett den iallafall.. dock önskar jag nu att jag aldrig hade hittat filmen, men då hade jag väll varit ledsen för det. Jo, Sunshine har jag sett, några gånger till och med och den gillar jag. Men det är längesedan jag såg den nu.
...Liiinna

2013-07-22 Kl: 21:20:03
URL: http://www.filmfett.blogg.se

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: