Insidious (2010)

Insidious (Fantasy, Rysare, Skräck, Thriller):
En familj på fem har precis flyttat in i ett hus när deras äldsta son Dalton hamnar i något som liknar koma. Samtidigt börjar konstiga saker hända och mamman Renai börjar se saker som inte finns och hon tror därför att huset är hemsökt. Men det visar sig snart att det inte är huset som är hemsökt utan deras son.
 
 
BETYG och RECENSION:
Jag är inte mycket för skräckfilmer som innehåller spöken och demoner och det är för att jag oftast tycker de är överdrivna, inte det mista trovärdiga och inte heller otäcka utan snarare barnsliga. Men efter att en av mina arbetskompisar hade talat så väl om filmen så bestämde jag mig ändå för att ge Insidious en chans. Jag började titta på filmen lite skeptiskt och till min stora förvåning så visade den sig vara både bra och obehaglig... under den första timmen. Därefter flippar filmen ut helt totalt och jag kunde då också riktigt känna hur den sjönk allt längre ner på min lista över acceptabla filmer.
 
Insidious börjar alltså bra med en obehaglig känsla om att något främmande finns i närheten, något som inte hör hemma där, nästan som en inbrottstjuv som inte vill lämna familjen ifred. Men efter exakt en timme försvinner den känslan och allt blir istället bara för överdrivet och töntigt. Alla dess "monster" börja då plötsligt synas och en kärring i gasmask försöker kontakta familjens son som har gått vilse i en drömvärld. Pappa Josh (Patrick Wilson) hoppar in i drömmarnas land för att rädda sin son och det är också nu som filmen spårar ur och jag tappar då all respekt för den. På en och samma gång blir allt både överdrivet, fjolligt, töntigt och inte alls otäckt utan bara barnsligt. Hade Insidious bara stannat kvar på samma nivå som den hade i början utav filmen så hade den fungerat bra, men nu valde den istället att skena iväg och bara bli dålig. Jag kan helt enkelt inte köpa rädslan som filmen försöker sälja när det visas upp på detta viset, vill säga när det tydligt bara är fantasifigurer ur en manusförfattares värld vi få se.
 
Så nej, Insidious är inte en film i min smak men den lyckas iallafall få ett svagt godkänt/okej eftersom den börjar bra, men mycket mer än så blir det tyvärr inte.
 
 

Kommentarer
Linda säger:

Man kunde rösta på alla nya serier (eller i alla fall dom som då hade visat minst ett avsnitt)! Nästan lite stolt för att min favorit vann haha! Älskar verkligen Revenge och mitt hjärta klappar lite extra för Jack ;)



The Big Bang Theory har jag precis börjat kolla på. Är precis i början av säsong 3 och det är ju så otroligt roligt så jag fattar inte varför jag inte har tittat på det innan. Ibland är man dum men då fick jag ha ett TBBT maraton istället och det är ju inte fel :)

2011-11-01 Kl: 20:14:17
URL: http://tvcrazed.blogg.se/
Tess säger:

Svar: Nej, tycker inte det låter troligt i och med att seden är förkristen och det inte fanns några "präster" i folktron :-) Det är iofs om de menar motsvarigheten till präster.

2011-11-01 Kl: 20:19:16
URL: http://highlandertess.blogg.se/
Nathalie @ Bloody Disgusting säger:

Har några recensioner sparade så de kommer upp senare. men allt annat är bort ja. :(

2011-11-01 Kl: 20:45:33
URL: http://bloodydisgusting.blogg.se/

bloglovin A Freak Like Me... - ...Sci-Fi Geek! Om filmer, serier och allt däromkring.

Kommentera inlägget här:
Jag svara på alla kommentarer här i min egna blogg men jag besöker självklart även din om du har en.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej):


URL/Bloggadress:


Kommentar: